Örebro Futsal Club

ÖBO stöttar Örebroföreningar ekonomiskt

ÖBO (Örebrobostäder) kunde under onsdagen meddela att man kommer ge ekonomiskt stöd till flera föreningar i Örebro, bland annat KIF Örebro och ÖSK Fotboll.

· Publicerad: 17 juni 2020 · 18.25.

Under onsdagen kunde ÖBO (Örebrobostäder) meddela att de kommer stötta olika föreningar ekonomiskt i Örebro. Bland annat får KIF Örebro, ÖSK Fotboll samt Live at Heart pengar.

— Vi är oerhört tacksamma och glada att få ta del av det här viktiga stödet från ÖBO, det kunde inte kommit lägligare. ÖBO är ett sådant där företag som jag tror alla städer önskar att de hade, säger Fredrik Stengarn, ordförande i KIF Örebro.

Annons ▾

Pengarna kommer från sänkta arbetsgivaravgifter

ÖBO skriver i ett pressmeddelande att de fått ta del av det statliga stödpaket, vilket innebär sänkta arbetsgivaravgifter under mars, april, maj och juni.

Men eftersom ÖBO och Västerporten inte drabbats så hård av Coronaepidemin har man tillsammans med Örebro Kommun valt att använda motsvarande summa till att stötta verksamheter i Örebro. Så mycket pengar för följande föreningar.

  • 400 000 kr till damfotbollslaget KIF Örebro
  • 350 000 kr till ÖSK fotboll
  • Samt ett bidrag på 204 000 kr till Live at Heart

Gemensamt för dessa verksamheter är att deras normala intäkter svepts bort i och med att de inte har någon betalande publik under det här året, skriver ÖBO i ett pressmeddelande.

Extra satsningar för hyresgäster och ungdomar

I pressmeddelande skriver ÖBO även att beslutat att göra extra satsningar för deras hyresgäster, samt få ungdomar i jobb och öka tryggheten i deras stadsdelar.

  • Under en normal sommar tar ÖBO in drygt 100 ungdomar för sommarjobb och cirka 40 säsongsanställda. I år har man beslutat att utöka skaran med olika typer av extrajobb. Man räknar med att sysselsätta ungefär 160 extra ungdomar i sommar.
  • För hyresgäster, seniorer och lokalhyresgäster och Västerportens hyresgäster har man också några insatser planerade.
  • En sommar när många örebroare är hemma, kan det bli stökigare än vanligt. Därför har man satsat på olika trygghetsskapande åtgärder under sommaren.

FIKK - För att alla behövs