Örebro Futsal Club

ÖSK slog Djurgården efter sent mål

ÖSK slog de regerande mästarna Djurgården på Tele2 Arena efter att Robin Book i den 89:e matchminuten skjutit in 1-2 till gästerna.

· Publicerad: 17 juni 2020 · 21.28.
Arkivbild: Martin Avedal

Örebro kunde ta med sig tre poäng från Tele2 Arena efter att slagit Djurgården med 1-2. Stor hjälte blev Robin Book som i den 89:e minuten kunde skjuta in segermålet.

Allsvenskan har dragit i gång och matcherna duggar tätt. I söndags inledde Örebro årets Coronaanpassade säsong med att förlora hemma mot AIK med 0-2. Detta följde man upp genom att borta slå regerande mästarna efter att varit utspelade.

Annons ▾

Första halvlek slutade 1-1

Det var Djurgården som tog tag i matchen och pressade ner ÖSK i egen zon. Men de farliga målchanserna uteblev för hemmalaget utöver en hård frispark från Jonathan Augustinsson som Oscar Jansson räddade.

När väl Djurgården tog ledningen gjorde man det snyggt genom Emir Kujovic som nickade in bollen. Detta inträffade i 35:e matchminuten och hemmalagets press hade gett resultat. Men ÖSK ville inte vara sämre och kunde kvittera i den 39:e minuten.

Kevin Wright kunde springa sig fri på sin kant och hittade Nahir Besara som skickade in 1-1. Trots hemmalaget övertag var det ändå ÖSK som gick till pausvila med fler avslut mot och på mål.

Robin Book sänkte Djurgården

I andra halvlek tog återigen Djurgården över kommandot och kunde jämna ut statisten på avslut mot mål. Problemet för de regerande mästarna vara bara att man inte fick in bollen trots övertaget.

I den 89:e matchminuten skulle då Robin Book kliva fram och skjuta in 1-2 målet. Ett skott som Tommi Vaiho i målet faktiskt var på. Hemmalaget försökte få in ett kvitteringsmål och trots fem minuter stopptid kunde ÖSK hålla emot.

Segern för Örebro innebär förutom de tre poäng också att man tog den första segern mot Djurgården på bortaplan sen 2014. Nu kan Örebro åka hemma och ladda upp inför matchen mot Östersund som spelas på söndag.

FIKK - För att alla behövs