Mållöst när ÖSK kryssade mot Östersund

Söndagen den 21 juni tog Örebro emot Östersund på Behrn Arena, matchen slutade 0-0 efter att inget av lagen lyckats göra mål.

· Publicerad: 21 juni 2020 · 21.53.

ÖSK följde upp bortasegern mot Djurgården genom att spela 0-0 hemma mot Östersund. Matchen spelades under söndagen och pga av det rådande Coronaläget var det fortfarande tomt på läktaren.

ÖSK:s lagkapten och mittfältsmotor Nordin Gerzic fanns precis som mot Djurgården inte på planen pga av problem med foten. Tillbaka i startelvan var dock Jack Lahne och Agon Mehmeti.

Robin Book hade första halvleks bästa målchans

Med vinden i seglen efter skrällsegern mot Djurgården klev ÖSK ut på planen som favoriter, dessutom då Östersund inte tagit en poäng under säsongsstarten. Men det blev trög halvlek där Örebro till en början pressade ner ett stressat bortalaget.

Robin Book skulle ha halvlekens bästa målchans när han förvaltade ett inlägg från Jack Lahne. Östersunds målvakt Aly Keita fick en hand på bollen och kunde styra ut den till hörnen.

Östersund kunde ta över spelet och pressade ner ÖSK i egen planhalva men fick inte riktigt nära vassa chanser. Simon Kroons frispark var det närmaste bortalaget kom och halvtidsresultatet blev 0-0.

Östersund fortsatte att pressa

I andra halvlek inledde ÖSK genom att skapa en farlig målchans där Nahir Bersara fick en bra chans från nära håll men satte bollen utanför. Därefter tog återigen Östersund över spelet och pressade ner ÖSK på sin planhalva. Oscar Jansson fick göra en räddning på en tungt skott från Rewan Amin.

Mot slutet av halvleken fick ÖSK igång anfallsspelet igen men lyckades inte få håll på Aly Keita. Matchen slutade 0-0 och de bägge lagen fick var sin poäng. Det oavgjorda resultatet innebar också att Östersund bröt den fyra matcher långa vinstsviten som ÖSK hade på det jämtländska laget inför matchen.