Örebro Futsal Club

På fredag invigs Hästhagens bryggbad

Örebro Kommun kunde under tisdagen informera om att på fredag den 26 juni invigs Hästhagens bryggbad. Man har under våren byggt detta bryggbad.

· Publicerad: 23 juni 2020 · 10.25.
Illustration: Susanne Flodin

Det var i början av april tidigare i år som Örebro kommun kunde informera att de skulle bygga ett nytt bryggbad i Hästhagen. Nu på fredag är det dags för invigning av Hästhagens bryggbad.

— Målet med badet är framförallt att ge barn och ungdomar tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter, skriver Örebro Kommun i ett pressmeddelande.

Annons ▾

På fredag klockan 10.00 kommer Örebro Kommun inviga badet men bara i sällskap av media. Detta pga av det rådande Coronaläget i Sverige.

Ska utveckla Karlslundsområdet

Karlslundsområdet ska utvecklas till ett attraktivt rekreationsområde för både örebroare och besökare. Ett utvecklingsförslag för flera åtgärder på längre sikt är under framtagande. Under 2020 påbörjas några konkreta åtgärder i området, varav en är det nya friluftsbadet i Hästhagen.

Det har länge funnits behov och intresse för ett tätortsnära friluftsbad i Örebro. Under våren har Örebro kommun arbetat med att anlägga ett nytt friluftsbad i Svartån i Hästhagen.

Så här man utformat Hästhagens bryggbad

  • Badet placeras i Hästhagen vid en vik på ungefär 6×8 meter.
  • Två flytbryggor läggs ut för att optimera den badbara ytan.
  • Trappor anläggs till respektive brygga, som även har ett antal stegar för att enkelt kunna ta sig ner i vattnet.
  • Säkerhetsutrustning, sopkärl och en portabel toalett finns vid badplatsen.

Trots att bryggbadet på fredag öppnas för allmänheten så råder fortfarande Coronarestriktioner. Det är viktigt att alla tänker på att hålla avståndet och inte samlas i grupper större än 50 personer.

FIKK - För att alla behövs