World Global IPTV

KIF kryssade mot Eskilstuna i seriepremiären

Lördagen den 27 juni var det dags för seriepremiär i damallsvenskan när KIF Örebro tog emot Eskilstuna United på Behrn Arena.

· Publicerad: 27 juni 2020 · 20.23.

Lördagen den 27 juni var det äntligen dags för tjejerna i damallsvenskan att få börjar lira fotboll igen efter att seriepremiären skjutits upp. Precis som med herrarna är det Coronaepidemin som påverkat årets säsong.

På Behrn Arena tog KIF Örebro emot Eskilstuna United och inför matchen handlade det mycket om att KIF inte vunnit över konkurrenten från Södermanland sen 2014. Och sviten förlängde då matchen slutade 3-3, hemmalaget tappade bland annat två ledningar under matchen.

Annons ▾

Drömöppning av KIF Örebro

Precis som i herrallsvenskan spelas matcherna i damallsvenskan utan publik. Så KIF Örebro fick spela på ett tomt Behrn Arena när de idag tog emot Eskilstuna. Hemmalaget satte också fart direkt och fick utdelning.

I den 13:e spelminuten kunde lagkaptenen Frida Abrahamsson skjuta en frispark som Emelie Lundberg i Unitedmålet helt missbedömde. Bollen gick genom ribban in i målet och det stod 1-0 på resultattavlan.

KIF pressade på bra under första halvlek och kunde utnyttja Eskilstunas högerkant där förre KIF-spelaren Elin Rombing hade svårt att hänga med. Framför allt kunde både Heidi Kollanen och Cali Faquharson störa den unge Rombing.

Eskilstuna skulle dock komma tillbaka under första halvlek. I den 26:e matchminuten satte Loreta Kullashi 1-1 för gästernas vilket också blev pausresultatet.

Två självmål räddade Eskilstuna

Vilket lag som egentligen var bäst under matchen var svårt att säga, KIF hade fått ett lyckosamt ledningsmål medan gästerna dock skulle räddas av två självmål.

Redan i den 48:e matchminuten tog Eskilstuna ledningen när Sara Lilja-Vidlund olyckligt råkade skarva bollen i mål. Men KIF skulle komma tillbaka. Cali Faquharson visade under första halvlek att hon är en prestige värvning.

Faquharson vann många bollar och visade upp styrka. I den 64:e matchminuten sprang hon ifrån sin bevakning och kunde genom Emelie Lundberg skicka in 2-2 för KIF.

Även Kollanen visade upp sig mycket under matchen, hon var på rätt plats men hade svårt att få kontroll på bollen. Men när hon tog hand om en frispark i den 78:e minuten gjorde hon allt rätt. Det var dagens snyggaste mål.

Dock skulle den här matchen sluta oavgjort, i den 83:e minuten åkte KIF på ett nytt självmål och Eskilstuna lyckades rädda med sig en poäng i seriepremiären.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs