Örebro Futsal Club

Superserien i amerikansk fotboll drar igång under augusti

Under onsdagen kunde Svenska Amerikansk Fotbollförbundet meddela att Superserien drar igång i Augusti om inte situationen runt Corona förändras.

· Publicerad: 1 juli 2020 · 11.01.
SM-Final-Superserien-2017-Örebro-Black-Knights-Carlstad-Crusaders

Den 15 augusti, då drar den svenska Superserien i amerikansk fotboll igång. Detta kunde Svenska Amerikansk Fotbollförbundet under onsdagsförmiddagen bekräfta.

Tanken var att serien skulle ha startats den 4 april men pga av Coronaepidemin sköts seriestarten upp. Precis som för många andra lagsporters serier i Sverige. Nu kan SAFF meddela att Superserien drar igång i augusti om inte situationen runt Corona förändras.

Annons ▾

Matcherna spelas utan publik

Precis som men många andra serier kommer matcherna i Superserien att spelas utan publik. Dessutom kommer inga matcher spelas före det utsatta datumet den 15 augusti. Inga vänskaps, träning eller uppvisningsmatcher kommer att äga rum.

I nuläget består den svenska Superserien av fyra lag, Carlstad Crusaders, Uppsala 86ers, Örebro Black Knights samt de regerande mästarna Stockholm Mean Machines. Det finns i nuläget inga uppgifter om även damserien kommer att dra igång under augusti.

FIKK - För att alla behövs