Örebro Futsal Club

Nytt kryss för ÖSK efter mållös match mot BK Häcken

Torsdagen den 2 juli tog ÖSK emot BK Häcken på Behrn Arena, matchen slutade 0-0 och det var hemmalagets tredje raka kryss.

· Publicerad: 2 juli 2020 · 22.54.

Efter bragdsegern borta mot Djurgården i andra omgången har ÖSK tappat målformen. Ikväll kom tredje raka krysset hemma mot BK Häcken. Matchen slutade också 0-0 vilket var den andra mållösa matchen under säsongsstarten.

Till det positiva hör dock att inte häller Häcken lyckades göra mål ikväll. Det innebär att ÖSK bara släppt in ett mål på de tre senaste matcherna. Ta poäng mot BK Häcken som på pappret är ett bättre lag än ÖSK är egentligen inte dåligt.

Annons ▾

Piggt ÖSK under första halvlek

ÖSK inledde matchen bäst och rullade mycket boll under första halvlek, bäst chans mot mål hade Jack Lahne som lyckades vända bort sin försvarare men sköt bollen utanför. Tillsammans med Kevin Wright kunde Lahne störa gästernas högerkant.

BK Häcken kunde vända spelet och skapa ett par lägen framåt men de riktigt farliga chanserna uteblev. Mot slutet av första halvlek kunde ÖSK återigen pressa på men pausresultatet skulle bli 0-0.

Värt att notera var att ikväll valde Axel Kjäl att starta med Jack Lahne, Nordin Gerzic samt Erik Björndahl. Detta innebar bland annat att Agon Mehmeti som gjorde mål i förra matchen startade på bänken.

BK Häcken tog över i andra halvlek

BK Häcken var inför årets säsong topptippade, det vill säga innan Coronaepidemin sköt upp säsongsstarten. Men i andra halvlek visade gästerna prov på sitt fina spela. Man tryckte tillbaka ÖSK och kunde tidigt i halvleken slå en frispark som smet förbi ÖSK:s vänstra stolprot. Daleho Irandust hade också en boll i målet men domaren blåste för offside.

Mot slutet av halvleken kunde ÖSK återigen sätta fart framåt men skapade aldrig de där riktigt bra målchanserna. Nahir Besara styr spelet på mittfältet och göra det bra men fortfarande lyckas inte ÖSK få utdelning. Johan Mårtensson hade en bra skott på mål som styrdes utanför. Matchen slutade 0-0 och detta innebar tredje raka krysset på rad för hemmalaget.

Med bara en seger och tre kryss på säsongens fem första omgångar ligger i nuläget ÖSK på en 13:e plats i den allsvenska tabellen. Två poäng före Falkenberg som ligger på kvalplats. I nästa omgång möter ÖSK tabelltrean Sirius på bortaplan.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs