World Global IPTV

Spelet Fallout ska bli TV-serie på Amazon Prime

Under fredagen kunde Amazon och spelstudion Bethesda informera om att den populära spelserien Fallout kommer filmatiseras och bli TV-serie.

· Publicerad: 3 juli 2020 · 09.47.
Fallout: New Vegas släpptes 2010 och utspelar sig i Nevada. Foto: Bethesda

Den postapokalyptiska spelserien Fallout ska bli TV-serie, detta kunde Amazon och spelstudion Bethesda informera om under fredagen. Tanken är att Fallout ska visas på Amazon Prime.

Bakom projektet finns förutom Amazon och Bethesda även Lisa Joy och Jonathan Nolan som ligger bakom den populära HBO-serien Westworld. På websiten Variety säger de att man vill fånga spelet hårda stämning samt ironisk humor och nukleära fantasier från b-filmer.

Annons ▾

Detta är Fallout

Det första spelet släppet av Interplay Entertainment till PC 1997 och är ett ”peka och klicka spel” där man styr en karaktär i tredjepersonsperspektiv. Handlingen utspelar sig i USA och Kalifornien efter att ett världsomfattande kärnvapenkrig ödelagt jorden.

Interplay gick dock i konkurs under 2000-talet och Bethesda köpte upp rättigheterna till spelserien och släppte 2008 Fallout 3. Med det spelet flyttade man handling till Washington och spelet blev en first person shooter. 2010 släpptes Fallout New Vegas som blev väldigt uppskattat av spelarna.

Och 2015 släppets Fallout 4 som blev en succés framför allt ekonomiskt för Bethesda. Ett par år senare 2018 försökte bolaget föra över spelserien till ett online-spel med Fallout 76 men det blev en flopp och spelet fick mycket dålig kritik från både spelare och recensenter.

Örebro Tribune tycker till

Örebro Tribunes skribent Martin Avedal tycker till om att spelserien Fallout ska bli TV-serie på Amazon Prime.

— Jag växte upp med Fallout, som finnig tonåring satt jag hemma i pojkrummet i slutet av 90-talet och spelade Fallout 2 och fastnade spelets mörka och absurda framtidsvision. Jag snöade in mig i spelet och kom för alltid att älska den postapokalyptiska genren.

— När Fallout 3 släpptes fick jag en nytändning för spelserien och jag uppskattade även Fallout New Vegas som jag anser är ett av världens bästa TV-spel. Men efter fyran och framför allt Fallout 76 har jag tappat intresset. Det senaste spelet är till och med så dåligt att det kan ha döda hela serien.

— Att nu Fallout ska bli TV-serie är spännande, men samtidigt har det mycket med vilket fokus man tar. Skulle man utgå ifrån Fallout 1 och 2 kan det här bli riktigt bra. Samtidigt anser jag att Westworld som även Lisa Joy och Jonathan Nolan ligger bakom var som bäst under säsong 1. Därefter bytte man fokus och serien blev sämre, avslutar Martin Avedal med.

FIKK - För att alla behövs