Örebro Futsal Club

Karin Lundin fixade säsongens första seger för KIF

Karin Lundin blev tvåmålsskytt när KIF Örebro tog säsongens första seger, de bortaslog nykomlingar Umeå med 0-2, första målet kom efter ca 70 min.

· Publicerad: 8 juli 2020 · 21.45.

Hon värvades för att stärka upp anfallet och under säsongsinledningen ser det ut som att Karin Lundin kan vara ett riktigt fynd. Hon räddade en poäng i förra bortamatchen mot Piteå och ikväll fixade Lundin KIF:s säsongens första seger.

Den kom på bortaplan när man besegrade det klassiska storlaget Umeå som denna säsong är tillbaka i högsta serien. Matchen slutade 0-2 och Karin Lundin stod för bägge målen. I Umeås trupp återfinns två f.d KIF-spelare, det är Lisa Dahlkvist som spelade hela matchen samt Kayla Braffet som satt på bänken utan att bli inbytt.

Annons ▾

Karin Lundin har gjort tre mål

Karin Lundin har under säsongsstarten redan gjort tre mål, och två av dem kom i bortamatchen mot Umeå ikväll. Segern satt långt inne även om KIF hade spelövertaget under stora delar av första halvleken. Och i början av andra kom Umeå igång, Mimmi Paulsson-Febo i KIF-målet fick göra några svettiga ingripande.

I den 68:e matchminuten kom då det förlösande 0-1 målet för KIF. Med en nick kunde Karin Lundin skicka in bollen i målet, men det såg ut som att bollen först skulle gå över. Ca tio minuter senare kom Lundins andra mål när hon på volley efter en hörna sköt in bollen.

Segern innebär även att KIF fortfarande är obesegrade under säsongsinledningen. De två första matcherna slutade oavgjort, genom segern tog dock KIF tillfälligt över tredjeplatsen i den damallsvenska tabellen.

FIKK - För att alla behövs