Örebro Futsal Club

Agon Mehmeti hjälte när ÖSK bröt den negativa trenden

ÖSK tog säsongens första seger på hemmaplan efter att slagit Varberg med 1-0, stor hjälte blev Agon Mehmeti som gjorde mål i andra halvlek.

· Publicerad: 12 juli 2020 · 18.50.

ÖSK har inlett säsongen 2020 svagt och befanns sig inför dagens match hemma mot Varberg på kvalplats. Laget hade även efter tre matcher inte gjort mål på hemmaplan, men idag tog den negativa trenden slut.

Agon Mehmeti blev stor matchhjälte när han i den 61:e matchminuten satte 1-0 till ÖSK. Segern kom emot Varberg som under säsongsinledningen var en av allsvenskans största överraskningar. Nykomlingen låg inför matchen på en tredjeplats med 10 poäng.

Annons ▾

Agon Mehmeti blev matchens stora hjälte

Varberg visade nästa direkt efter avspark varför de ligger i topp av tabellen. Man var riktigt nära att ta ledningen redan i den 4:e matchminuten men Oskar Jansson fick bollen på benet och styrde den åt sidan. Det var också gästernas bästa chans under första halvlek.

Efter ca 20 minuters spel fick ÖSK igång ett anfall och lyckades sätta press på Varberg. Jack Lahne hade bland annat ett skott i stolpen men närmare målet kom inte ÖSK under första halvlek.

Andra halvlek blev inte lika rik på målchanser men dock kunde ett av lagen göra mål. Det var hemmalaget genom Agon Mehmeti som äntligen fick göra säsongen första mål på hemmaplan. Johan Mårtensson kunde efter en hörna hitta Mehmeti som slog till på volley.

Viktig seger för Örebro

Segern mot topplaget Varberg var viktig för Örebro, man bröt måltorkan på hemmaplan, man tog första segern hemma och man lämnade för tillfället kvalplatsen bakom sig och ligger nuläget på en åttondeplats. För Agon Mehmeti var det också viktigt att göra mål.

Men svagheter i offensiven var tydliga idag, trion med Robin Book, David Seger och Jack Lahne skapar mycket framåt men trots detta har ÖSK svårt att hitta målet. Nahir Besara fortsätter att jobba hårt på mittfältet men precis som de övriga tre nämnda så har laget svårt att göra mål.

ÖSK bytte efter målet in anfallaren Erik Björndahl som var på planen i ca 20 minuter. Han blev utbytt efter skada, Björndahl gick in duell med Varbergs Albin Winbo och Jesper Modig. Han fick föras till sjukhus med eventuellt en bruten näsa.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs