Örebro Futsal Club

Tre Örebrorestauranger får förelägganden efter trängsel

Miljökontoret kunde under tisdagen informera om att tre familje- och snabbmatsrestauranger i Örebro fått förelägganden efter att det förekommit trängsel.

· Publicerad: 14 juli 2020 · 15.12.
Bilden har inget med artikeln att göra.

Örebro Kommun kunde under tisdagen meddela att Miljökontoret har fått in klagomål om trängsel på tre familje- och snabbmatsrestauranger i Örebro. Vid tillsyn kunde detta bekräftas då man upptäckte trängsel bland sittande gäster samt i köer.

— Vi upptäckte att sittande gäster hade ett för kort avstånd mellan varandra eftersom borden var möblerade för tätt. Det var trängsel i köerna på en restaurang och vi såg att personalen inte agerade på det, säger Anton Niemi, inspektör på Miljökontoret.

Annons ▾

Dessa familje- och snabbmatsrestauranger får förelägganden om att göra förändringar för att minska risken för smittspridning av covid-19. Restaurangerna har nu fem dagar på sig att komma in med beskrivningar av rutiner för att undvika trängsel.

Serveringsställets och gästens ansvar

Vi alla har ett ansvar att minska risken för spridning av coronaviruset till exempel genom att hålla avstånd. Den som driver ett serveringsställe ansvarar för att trängsel ska kunna undvikas inomhus och utomhus. Minst en meter mellan sällskap gäller överallt i restauranger (till exempel mellan bord och i köer).

Det är efter att Miljökontoret fått in klagomål från allmänheten som inspektörerna gör en inspektion. Tidigare har de flesta inspektioner utförts på restauranger och krogar som serverar alkohol och har öppet kvällstid. Nu har även andra typer av restauranger fått tillsynsbesök till följd av fler inkommande klagomål.

Det var i onsdags förra veckan som Miljökontoret genom Örebro Kommun kunde informera om att fem krogar och restauranger bröt mot de regler som finns för att hindra Coronavirusets spridning. De fick förelägganden och ska ändra sina anpassningar.

FIKK - För att alla behövs