Örebro Futsal Club

Utspelat KIF föll hemma mot Kopparbergs/Göteborg FC

KIF Örebro förlorade hemma mot gästade Kopparbergs/Göteborg FC med 0-1 efter att förra KIF-spelade Emma Kullberg gjort mål i andra halvlek.

· Publicerad: 15 juli 2020 · 22.15.

Släkten är värst brukar det heta, förra säsongen var Emma Kullberg en av KIF Örebros bästa spelare. Ikväll blev hon matchhjälte för sin nya klubb Kopparbergs/Göteborg FC när de besökte Behrn Arena och Örebro.

Kopparbergs/Göteborg är en guldfavorit och har bland annat stärkt truppen med mittbacken Kullberg och landslagsstjärnan Stina Blackstenius. Men laget hade svårt att få hål på KIF trots en mäktig anstormning under första halvleken.

Annons ▾

Kopparbergs/Göteborg FC fick två straffar

Det tog inte lång tid för Kopparbergs/Göteborg att etablera press mot KIF Örebro. Hemmalaget var riktigt utspelat och hade svårt att få igång något effektivt kontringsspel. Stina Blackstenius sprang som en ångvält i anfallet och skrämde KIF så att de tappade bollen.

Gästernas press under första halvlek skulle resultera i två straffar inom loppet av tre minuter. Först föll Blackstenius i straffområdet men Filippa Angeldal sköt bollen i ribban. Vid nästa tillfällen fick Frida Abrahamsson bollen på sig och domaren blåste återigen straff.

Denna gång var det Filippa Curmark som la bollen till rätta och sköt den i högra hörnet. Men KIF:s målvakt Moa Öhman stod för en snygg räddning och lyckades på egen hand hålla kvar örebroarna i matchen.

Emma Kullberg hjälte för gästerna

Kopparbergs/Göteborg skulle även under andra halvlek fortsätta med sin höga press mot KIF. Hemmalaget såg stressade ut och tränarteamet manade gång på gång att man inte skulle vara rädda för att ha boll.

Moa Öhman fortsatte att vara hemmalaget bästa spelare på planen och avstyrde anfall efter anfall även hon om slarvade med utsparkarna. Men tillslut kunde inte hon eller KIF stå emot. I den 70:e matchminuten lyckades Kopparbergs/Göteborg göra mål och det var förre KIF-spelare Emma Kullberg som avgjorde.

Segern var rättvis för gästerna sett till hur matchbilden såg ut. Sen ska man inte glömma att KIF gjorde en bra match rent försvarsmässigt men tillslut orkade man inte stå emot. Kopparbergs/Göteborg FC fick slita för segern och kanske borde ha avgjort matchen tidigare när man fick två möjligheter på straff.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs