Örebro Futsal Club

ÖSK får böta 50000 kr efter sjukdomsskandalen

Idag kom beskedet att ÖSK Fotboll får böta 50000 kr efter att det framkommit att man hemlighållit att flera spelade hade spytt före matchstart.

· Publicerad: 17 juli 2020 · 17.53.

Det var innan det allsvenska mötet mot Sirius söndagen den 5 juli som flera ÖSK-spelare ska ha spytt. Något klubben inte berättade för matchläkaren som fanns på plats. Idag kom beskedet att ÖSK får böta 50000 kr.

— Det är nog ett av de högsta belopp som har utdömts av disciplinutskottet, säger utskottets ordförande Ove Sjöblom till Sportbladet under fredagen.

Annons ▾

Flera spelare spydde innan matchstart

Beslutet är taget efter den incident som ägde rum inför matchstart borta mot Sirius där ett flertal ÖSK-spelare ska känt sig dåliga och spytt. Något som man inte nämnde när klubben lämna intyg till matchläkaren.

Det var under presskonferensen efter matchen som det fram kom att några av spelarna varit dåliga men trots detta var med och spelat. ÖSK kritiserades av Folkhälsomyndigheten och en anmälan till Svensk Elitfotbolls disciplinutskott lämnades in efteråt.

— ÖSK Fotboll har varit tydliga från första stund att vi tar på oss det fulla ansvaret för att vi har missat en del av rutinen som är kopplad till det protokoll som är framtaget av SEF för att minska risken för smittspridning under den pandemi som råder, skriver klubben på sin hemsida.

ÖSK förlorade gårdagens bortamöte mot serieledande IFK Norrköping med 2-0. Nästa match spelas nu på måndag då Mjällby kommer på besök, matchen spelas inför tomma läktare pga av Coronaepidemin.

FIKK - För att alla behövs