ÖSK vände och vann hemma mot Mjällby

ÖSK tog sina andra raka hemmaseger när man under måndagen tog emot Mjällby på Behrn Arena. Matchen slutade 3-1 efter att bortalaget tagit ledningen.

· Publicerad: 20 juli 2020 · 23.39.

ÖSK tog sin andra raka hemmaseger när man under måndagskvällen besegrade Mjällby med 3-1. Detta efter att ha vänt ett tidigt ettmålsunderläge från första halvlek då gästerna gjorde mål på straff.

Det var många glädjescener nere på planen ikväll när ett flertal spelare fick utdelning för sitt slit. Bland annat gjorde Erik Björndahl och Jake Larsson sina första mål för säsongen. Larsson han bara vara inne på planen i ca par sekunder innan han punkterade matchen med sitt mål.

Annons ▾

Tidig ledning för gästade Mjällby

Mjällby som är nykomlingar i år har överraskat och ligger i mitten av tabellen, de hade inför matchen tagit 13 poäng och vunnit fyra matcher. Och Blekingelaget fick en prefekt start på matchen när man redan i den 6:e minuten kunde ta ledningen på straff genom David Löfquist.

Men ÖSK skulle komma tillbaka in i matchen och tog sakta med säkert över spelet. Erik Björndahl vara nära när han sköt ett skott i ribban och Jack Lahne hade en bra chans från nära håll.

Det var först när Robin Book under en tilltrasslad situation framför målet som det äntligen lossnade för ÖSK. Efter två snabba avslut från Book lyckades Björndahl trycka in en boll bakom Marko Johansson i Mjällbys mål. ÖSK hade kvitterat och matchen gick till halvtidsvila.

Besaras frispark visade vägen

ÖSK skulle fortsätta att pressa tillbaka Mjällby under andra halvlek. Och när hemmalaget fick en frispark i den 52:e matchminuten klev han fram. ÖSK:s offensiva mittfältare Nahir Besara, och vilken träffa han fick till. Trots att Johansson hade fingrarna på bollen kunde han inte stoppa Besaras skott.

Mjällby skulle nu vakna ur sin dvala och började pressa tillbaka ÖSK. Och man var nära men närmare än David Löfquists skott utanför kom man inte. Istället skulle ÖSK punktera matchen när den nyss inbytte Jake Larsson kunde sätta 3-1 efter att han snappade upp en retur.

Jake Larsson var en av förra säsongens succéspelare i Örebro men har i år haft svårt att få spelet att lossna, han har också förlorat sin plats i startelvan. Så målet betydde mycket för honom.

För ÖSK väntar nu två bortamatcher, först åker man till Skåne för att möta bottenlaget Helsingborg innan tuffare motstånd väntar i en bortamatch mot Hammarby därefter. Lördagen den 1 augusti spelar ÖSK sin nästa hemmamatch, då kommer Falkenberg på besök.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs