Intresset för att skaffa båt har ökat i Sverige

Fler svenskar är intresserade av att skaffa båt, detta kunde Blocket under informera om. En av tio svarade på undersökning att intresset fanns.

· Publicerad: 24 juli 2020 · 10.29.
Arkivbild

Fler svenskar är intresserade av att skaffa båt, detta kunde köpsidan Blocket konstatera efter en undersökning gjort i samarbete med Yougov. Sökningarna efter båtar har ökat stort jämfört med förra sommaren, och trots ett högre utbud säljs båtarna snabbare i år.

En av tio personer svarar att de är intresserade av att köpa en båt i sommar. Och hela 12% av svenskarna uppger att lusten att semestra med båt har ökat i och med coronaepidemins påverkar på samhället.

Annons ▾

De flesta äger båt för att kunna koppla av

Hälften av båtägarna uppger att de äger en båt för avkopplingens skull. Men det är inte bara avkopplingen som lockar, utan även fiske och kvalitetstid med vänner och familj.

— För många är båt ett perfekt alternativ på årets sommarsemester. Det möjliggör social distansering och du kommer ut i naturen och får se något annat än hemmets fyra väggar, säger Matilda Adelborg, presskommunikatör på Blocket.

I undersökningen svarar 26% att de skulle kunna tänka sig att dela en båt med någon, 58% kan inte tänka sig det och 16% vet inte riktigt. Den man helst skulle vilja dela båten med är framförallt en nära vän, men mamma, pappa och syskon är det också många som kan tänka sig.

Fler söker efter båt på Blocket

Totalt ska 2109 personer har medverkat i undersökningen som Yougov gjorde tillsammans med Blocket. Men köpsidan ser också att sökningarna på ordet båt har ökat med 873% jämfört med juni förra året. 

— Det är fler båtannonser ute i år än vad det vanligtvis brukar vara, och det är anmärkningsvärt att det trots ett högre utbud är både högre priser och snabbare försäljningar. Det visar på vilket stort intresse svenskarna har för att semestra med båt i sommar, säger Matilda Adelborg. 

FIKK - För att alla behövs