World Global IPTV

Första artisterna klara för Live at Heart 2020

Under tisdagen kunde showcase-festivalen Live at Heart presentera de första akterna, festivalen kommer också vara digital i år pga av Coronaepidemin.

· Publicerad: 29 juli 2020 · 11.43.
Amanda Werne alias Slowgold kommer att uppträda på den digitala upplagan av Live at Heart. Foto: Ellika Henriksson

Live at Heart 2020 blir digital och de första akterna är nu klara. Moneybrother, Slowgold och Loney Dear heter de artisterna som kunde presenteras under tisdagen.

På grund av den rådande Coronaepidemin kommer Live at Heart i år vara helt digital. Och samtidigt inte i samma stora utsträckning som tidigare. Arrangören lovar dock att årets festival lommar att kunna streamas på flera digitala plattformar.

Annons ▾

— Live at heart är en viktig festival för musiker och publik. I Örebro, Sverige och världen och vi är mycket glada att vi lyckas genomföra den även det här besynnerliga året 2020, säger Åke Lundström, VD på Live at Heart.

Moneybrother, Slowgold och Loney Dear

Moneybrother, Slowgold och Loney Dear är de första akterna klara för Live at Heart. De är också så kallade diaserter vilket innebär att de ska både uppträdda och berättar om livet i och med musiken.

Den akt som uppmärksammades mest under artistsläppet var Amanda Werne eller Slowgold som är hennes musikalias. Werne är en grammisvinnande artist som uppträtt med Freddie Wadling och släppt 6 studioalbum.

Förutom Amanda Werne presenterades också Moneybrother och Loney Dear. Anders Wendin alias Moneybrother är också en grammisvinande artist som varit verksam sen början av 2000-talet, han har också turnerat flitigt i Sverige och byggt upp en stor fanbase.

Loney Dear är också en artist som varit verksam sen början av 2000-talet och har släppt sju studioalbum. För den breda publiken kan Loney Dear mest vara känd från sina två uppträdanden på Polar Music Prize-galorna i Sverige.

Detta är Live at Heart

Live at Heart är en showcase-festival och branschkonferens för musik, film och andra kreativa näringar som äger rum i Örebro i september varje år. Festivalen startades 2010 och har sedan dess blivit en av skandinaviens största showcase-festivaler.

Förra årets musikprogram innehöll 200 musikakter på 24 scener i centrala Örebro. Dessutom 40 filmer och runt 40 talare i olika seminarier och workshops. Totalt fanns 35 nationer representerade på festivalen.

På grund av Coronarestriktionerna som infördes i mars tidigare i år kommer årets upplaga av Live at Heart se annorlunda ut. Istället tar man sikte på att 2021 kommer se ut som vanligt.

— Tillsammans kan vi ta oss igenom det och tillsammans ser vi fram mot 2021, säger Åke Lundström VD på Live at Heart i ett pressmeddelande.

FIKK - För att alla behövs