World Global IPTV

Jumbon Falkenberg straffade ÖSK på Behrn Arena

Lördagen den 1 augusti tog ÖSK emot jumbon Falkenberg på Behrn Arena, matchen slutade 1-2 efter att gästerna gjort mål på straff.

· Publicerad: 1 augusti 2020 · 19.26.

ÖSK åkte under lördagen på en tung förlust hemma mot tabelljumbon Falkenberg. Matchen slutade 1-2 till gästerna som kunde avgöra på straff i den 89:e matchminuten. Dessutom tog även bortalaget ledningen med 0-1 under andra halvlek.

Det har varit upp och ner för ÖSK, senast man spelade hemma slog man Mjällby med 3-1. Detta följande man upp med ett kryss borta mot Helsingborg och en tung 3-0 förlust mot Hammarby. En seger mot Falkenberg var ett måste idag.

Annons ▾

Händelsefattig första halvlek

Kanske var det pressen att vinna som blev för tuff för ÖSK idag. Laget hade under första halvlek svårt att komma till skott. På pappret ska laget vara bättre än Falkenberg, framför allt mittfältet med Besara och Gerzic som de viktiga spelarna.

Men första halvlek var ingen rolig historia, en av de mest händelsefattigaste som spelas på Behrn Arena i år. ÖSK var väldigt ineffektiva och fick inte spelet att fungera. Falkenberg var under första halvlek spelmässigt det bättre laget utan att själva skapa något framåt.

Det var först mot halvlekens slut som ÖSK kom loss och fick iväg två bra skott mot mål. Först var det Erik Björndahl som under en rörig situation fick iväg bollen sen kunde Robin Book springa sig fri och skjuta bollen utanför. Första halvlek slutade 0-0.

Falkenberg straffade ÖSK

Även andra halvlek blev en medioker tillställning, iaf till en början. Det var Falkenberg som skulle ta ledningen och målet kom lite överraskande. Det var Anton Wede som gjorde målet, han hade även en möjlighet tidigare i halvleken att sätta 0-1 men missbedömde avståndet till bollen.

Gästernas mål kom i den 64:e minuten och ÖSK skulle ca tio minuter senare kvittera. Man bytte in Agon Mehmeti som hann vara på planen i ca fyra minuten innan han gjorde mål. Mehmeti höll sig framme när Falkenbergs målvakt missbedömde en tillbaka nick från sin backlinje.

I den 79:e matchminuten bytte ÖSK in Martin Broberg, det här var hans comeback i klubben då han inte spelat någon match den här säsongen. Men Broberg fick se sitt ÖSK förlora matchen. Detta då Christoffer Carlsson kunde förvalta en straff i den 89:e matchminuten. Bottenlaget Falkenberg kunde bärga tre poäng och tog sin andra seger denna säsong.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs