Örebro Futsal Club

KIF föll tungt trots drömstart mot Vittsjö

Söndagen den 2 augusti tog KIF Örebro emot Vittsjö på Behrn Arena, gästerna vann efter att tagit ledningen med 1-2 i slutet av matchen.

· Publicerad: 2 augusti 2020 · 20.03.

KIF Örebro åkte idag på en grym förlust hemma mot bottenlaget Vittsjö med 1-2. Trots att man under första halvlek dominerade spelet helt. KIF fick lära sig att fotboll spelas mer än 60 min. För det var så länge som man orkade kontrollera matchen mot jumbon.

Matchen hade stor betydelse för bägge lagen. Vittsjö var tvungna att ta poäng för att inte halka efter i tabellen. KIF ville också komma tillbaka efter två raka förluster, där man bland annat blev krossade av Rosengård med 6-0.

Annons ▾

Karin Lundin fortsätter att göra mål

Dagens match betydde också att förra säsongens bäste målskytt i KIF Örebro var tillbaka på Behrn Arena. Heather Williams nobbade en förlängning och skrev istället på för Vittsjö tidigare under sommaren. Men hon var mest osynlig under första halvlek.

En annan ex-KIF:are fick dock betydligt mer att göra. Michelle De Jongh slet på sin kant under första halvlek då hon ständigt utsattes för press från Heidi Kollanen och Nathalie Hoff Persson. Och KIF dominerade verkligen under första halvlek då gästerna var tillbakapressade.

Men förmågan att göra mål är bristfällig, KIF måste hitta sätt att få in bollen på när de pressar ner ett lag så pass mycket som man gjorde med Vittsjö. Målet skulle dock komma. På stopptid under första halvlek kunde KIF:s främste målskytt Karin Lundin ge hemmalaget ledningen.

Vittsjö vände och vann, avgjorde på stopptid

KIF Örebro skulle åka på en grym lektion i fotboll, trots en 1-0 ledning från första halvlek slog hemmalaget av på tempot i andra halvlek. Man hade dock fortfarande kontroll på matchen men efter ca 60 minuter kändes det som luften gick ur och man tappade fokus.

Vittsjö kunde etablera en tung press mot KIF som nästa blev desperata i sitt försvarsspel. Istället för att spela sig ur situationerna slog man bara bort bollen och gästerna kunde behålla sin press. När KIF tillslut lyckades avstyra övertaget kom kallduschen.

I den 79:e matchminuten kunde Clara Markstedt kvittera för gästerna och när matchen stod och vägde kom nästa smäll för KIF. På stopptid kunde Nellie Persson skjuta in 1-2 och däremot fixa segern till Vittsjö. Detta innebar att skåningarna lämnar jumboplatsen medan KIF inkasserade sin tredje raka förlust.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs