Polisen efterlyser tips om mordet på Tengvallsgatan

Polisen efterlyser tips om det mord som ägde rum på Tengvallsgatan i Örebro onsdagen den 15 juli, en person blev skjuten vid sitt fordon.

· Publicerad: 6 augusti 2020 · 17.28.
Polis i Örebro

Det var sent på kvällen onsdagen den 15 juli som det ägde rum en skottlossning på Tengvallsgatan i Örebro. En person blev skjuten på en parkering i området och avled på grund av sina skador.

Polisen går nu ut och efterlyser tips om iakttagelser kopplat till händelsen. Man är bland annat intresserad av alla iakttagelser innan, under och efter mordet, men även tips och iakttagelser i allmänhet.

Annons ▾

Vittnen ska ha sett en cyklade man

Efter mordet har vittnen iakttagit en man som cyklade i hög hastighet från platsen. Enligt vittnen var mannen iklädd en färgstark jacka, glasögon och keps.

— I den stunden såg han ut så, men han kan ha förändrat klädsel eller färdsätt efter vägen, säger Herman Arenvang, utredare hos polisen.

Mannen cyklade från Tengvallsgatan upp mot Gräsgatan. Därefter finns inga ytterligare iakttagelser av mannen. Se kartan nedanför för med detaljer runt aktuella färdvägen.

Vill komma i kontakt med vittnen

Polisen meddelar också att de vill komma i kontakt med personer som befanns sig i det aktuella området. Även om dessa personer i nuläget inte själv tror att det har vittnesuppgifter kan de iakttagit något som är viktigt för utredningen.

— Vi har pratat med flera vittnen som själva inte trott sig ha några viktiga upplysningar, men för oss har deras vittnesmål varit av yttersta vikt. Därför vill vi att alla som befunnit sig på platsen vid tiden för mordet, eller dagen innan, ska kontakta oss, säger Herman Arenvang.

Det var runt klockan 23.00 på onsdagskvällen den 15 juli som en man i 30-årsåldern blev skjuten. Han ska befunnit sig vid sin bil i närheten av sin bostad på Tengvallsgatan i Örebro. Mannen avled på grund av sina skador.

FIKK - För att alla behövs