World Global IPTV

Axfood återkallar Chokladflarn pga felaktig märkning

Axfood AB kunde under måndagen informera om att de återkallar Eldorado Chokladflarn pga att märkningen på kartongen är felaktig.

· Publicerad: 10 augusti 2020 · 12.52.
Foto: Axfood

Matproducenten Axfood AB kunde under måndagen informera om att de återkallar produkten Eldorado Chokladflarn. Detta då det kan förekomma felmärkning på de kartonger varan ligger i.

— Eftersom produkten är felaktigt märkt som Havreflarn, och saknar information om att spår av allergenerna mjölk, mandel- och hasselnötter kan förekomma i produkten. Därmed finns risk för allergisk reaktion hos känsliga personer skriver Axfood i ett pressmedlande.

Annons ▾

Chokladflarn säljs i flera olika butiker

Axfood meddelar också att produkten har stoppats för försäljning i de butiker som samarbetar med matproducenten. Det är bland annat butikskedjor som Willys, Hemköp, Tempo samt Handlar ́n.

Samtidigt vill också Axfood beklaga det som har inträffat och uppmanar alla konsumenter som köpt den aktuella varan att återlämna till den butiken där den är köpt för ersättning.

Man kan också kontakta Axfood Konsumentkontakt på telefon 0771-87 67 70 eller via kontaktformulär på www.axfood.se/konsumentkontakt.

FIKK - För att alla behövs