World Global IPTV

Örebro Kommun ställer in Gymnasiemässan och Yrkesmässan

Under fredag kunde Örebro Kommun informera om att de ställer in Gymnasiemässan och Yrkesmässan på grund av den rådande coronapandemi.

· Publicerad: 21 augusti 2020 · 21.52.
Gymnasiemässan-2016
Bild från Gymnasiemässan 2016, Foto: Martin Avedal

Det blir ingen Gymnasiemässan och Yrkesmässan i höst. Örebro Kommun kunde under fredagen meddela att de kommer ställas in. Ett beslut som man tog med anledning av rådande coronapandemi. 

Gymnasiemässan skulle arrangerats den 7 oktober på Conventum och är en möjlighet för ungdomar som ska söka till gymnasiet att träffa länets olika skolor. Mässorna brukar vanligtvis locka 5000 besökare vardera.

Annons ▾

Massorna har stor betydelse

Mässorna har varit ett utmärkt tillfälle för både elever och lärare att få träffa varandra. Framför allt för elever som kan skapa en uppfattning om vilka val man ska göra inför sitt gymnasieval. Samtidigt så har det stor betydelse för skolorna att möta sökande ungdomar.

— Det känns väldigt ledsamt att behöva ställa in ett så pass viktigt evenemang för eleverna som ska göra sitt val inför gymnasiet. Men då vi befinner oss i en pandemi behöver vi vidta åtgärder för att minska smittspridningen. Vi behöver nu se över hur vi ska kunna erbjuda våra kommande gymnasieelever en möjlighet till att få en likvärdig introduktion för sitt val till gymnasiet, säger Thomas Strömberg, samordnare för utbildning, försörjning och arbete.

Yrkesmässan skulle arrangerats den 20 november på Conventum och vänder sig till elever i årskurs 8-9 samt elever på gymnasiet/vuxenutbildningen och arbetssökande. Där får besökarna chans att träffa olika branschorganisationer och företag för att veta mer olika yrken på marknaden och vad som krävs i studieväg. 

FIKK - För att alla behövs