ÖSK lånar anfallaren Deniz Hümmet från IF Elfsborg

Under tisdagen kunde ÖSK bekräfta att de lånar den 23-årige anfallaren Deniz Hümmet från IF Elfsborg, lånet kommer gälla året ut.

· Publicerad: 25 augusti 2020 · 17.50.
Deniz Hümmet till väster i bild under match mellan Trelleborg och ÖSK hösten 2018. Arkivbild: Martin Avedal

Det var under måndagen som ett rykte om en övergång mellan ÖSK och IF Elfsborg började florera. Det handlade om att ÖSK skulle låna in den 23-årige anfallaren Deniz Hümmet. Under tisdagen kunde klubben bekräfta att uppgifterna stämde.

— Efter en bra dialog med IF Elfsborg känns det väldigt bra att få hit Deniz som är en spelare med egenskaper som vi kommer ha stor nytta av, säger Axel Kjäll på ÖSK:s hemsida.

Annons ▾

Deniz Hümmet är fostrad i Malmö FF

Deniz Hümmet har Malmö FF som moderklubb och började spela i föreningen redan som 6-årig. Runt 2015 lämnade han Sverige för spel i franska Troyes men var tillbaka på svensk mark 2017 då han skrev på för Gefle IF.

I Gefle gjorde Hümmet 12 mål på 28 matcher men det blev bara en säsong i klubben. 2018 gick resan tillbaka till Skåne och Trelleborg där målproduktionen sjönk till 5 mål på 28 matcher. Kommande säsong skrev han på för IF Elfsborg där han blev kvar till sensommaren 2020.

Under tisdagen den 25 augusti blev det klart att han blir utlånad till ÖSK året ut. ÖSK har varit på jakt efter en anfallare som kan stärka offensiven.

En flexibel spelare som är bra runt straffområdet

— Deniz är duktig i sitt offensiva kombinationsspel, bra runt motståndarens straffområde och har en karaktär som vi kommer få stor nytta av. Han är användbar på många positioner och ger oss fler offensiva alternativ, något som kommer gynna oss under hösten, säger Axel Kjäll.

Klubben räknar med att Deniz Hümmet kommer vara spelklar till hemmamatchen mot IFK Norrköping nu på söndag. ÖSK ligger i nuläget på en elfteplats i tabellen, enbart fyra poäng från kvalplats.

FIKK - För att alla behövs