Örebro Futsal Club

KIF kryssade mot Linköping efter sen kvittering

KIF Örebro spelade idag 1-1 mot Linköping hemma på Behrn Arena. Gästerna kvitterade i matchens slutminuter och räddade en poäng.

· Publicerad: 29 augusti 2020 · 22.59.
Arkivbild: Martin Avedal

Det blev en underhållande toppmatch på Behrn Arena, både KIF Örebro och Linköping ligger på övre halva av tabellen och bjöd även på en bra fotbollsmatch.

KIF inledde matchen bäst och kunde redan i den 8:e matchminuten ta ledningen genom Nellie Lilja. Hon snappade upp en retur från Linköpings målvakt efter ett inlägg från Heidi Kollanen. Kollanen sökte Karin Lundin men bollen hamnade hos Lilja.

Annons ▾

Linköping kvitterade i slutminuterna

Första halvlek tillhörde KIF Örebro men under andra halvlek tog Linköping över spelet, trots detta att hemmalaget inledde andra halvlek bra. När gästerna tog över spelet fick KIF rikta in sig på försvar. I den 81:e minuten klev KIF:s Emma Östlund av med en kraftig stukning.

I den 90:e minuten efter en hög press kunde tillslut Linköping kvittera genom Frida Maanum. Förarbetet till målet var ett inkast högt uppe i KIF:s zon som gästerna kunde utnyttja. Matchen slutade 1-1 och var KIF:s första poäng mot gästerna då man inför mötet hade 6 raka förluster mot Linköping.

FIKK - För att alla behövs