Örebro Futsal Club

Oscar Jansson lämnar ÖSK efter säsongen

Under gårdagen bekräftade ÖSK-målvakten Oscar Jansson att han lämnar klubben när säsongen är över, han är då fri att gå till vilken klubb han vill.

· Publicerad: 4 september 2020 · 18.28.

Det var under gårdagen som ÖSK-målvakten Oscar Jansson bekräftade till lokal medier i Örebro att han lämna klubben efter säsongen. Den 29-årige målvakten kom till ÖSK 2013 och kommer lämna klubben som Bosman.

Oscar Jansson har uppgett han att känner sig redo att ta ett nytt steg i karriären. Framför allt siktar Jansson på en utländsk fotbollsliga, han kommer också fyller 30 år i december.

Annons ▾

ÖSK kommer sakna Oscar Jansson

Att Oscar Jansson lämnar ÖSK kommer vara ett tungt avbräck. Han är en av allsvenskans mest underskattade målvakter men än en ännu större profil utanför planen. ÖSK kommer kunna hitta en ersättare till Jansson på planen men frågan är om de hittar en som driver på laget på samma sätt.

Jansson är född i Örebro och fostrad i Karlslund, men tidigt kom han till Tottenham Hotspurs ungdoms akademi. Under seniorkarriären var han utlånad till flera klubbar på de brittiska öarna. 2013 återvände han till Örebro skrev på för ÖSK.

I Örebro utvecklades han till en av allsvenskans stabilaste målvakter och har under slutet av 2010-talet varit en given etta i målet. Det var bara vid ett tillfällen han blev utkonkurrera och det var när Jacob Rinne slog igenom i ÖSK. Men efter att Rinne sålts till belgiska Gent 2016 kom Oscar Jansson tillbaka och höjde sitt spel en nivå till.

FIKK - För att alla behövs