Örebro Futsal Club

Heidi Kollanen missar resten av säsongen pga skada

KIF Örebro kunde under onsdagen meddela att anfallaren Heidi Kollanen missar den resterande delen av säsongen då hon ska opereras för en korsbandsskada.

· Publicerad: 9 september 2020 · 17.34.

Det var i helgens bortamatchen mot Växjö som Heidi Kollanen fick kliva planen efter en befarad skada. Idag kunde KIF Örebro meddela att den finske anfallaren missar den resterande delen av säsongen då hon ska opereras för en korsbandsskada.

— Vi lider med Heidi i detta och stöttar i den mån det går. Att dra av korsbandet är en mardröm för en elitfotbollsspelare, så är det. Jag hoppas hon kan få en operationstid så fort det bara går, så hon kan börja fokusera på rehab, säger Stefan Ärnsved på klubbens hemsida.

Annons ▾

Heidi Kollanen har presterat bra under säsongen

Att Heidi Kollanen nu missar resten av säsonngen är ett tungt avbräck för KIF Örebro. Tillsammans med Karin Lundin har Kollanen var en av de bästa offensiva spelarna i truppen. Hon har startat samtliga matcher och bidragit med två mål och sex assist.

För Heidi Kollanen väntar nu rehab-träning innan operation, dessutom förväntas hon även få 12 månaders rehab efter operation. Det är även andra gången i karriären som hon åker på en korsbandsskada.

— Även om det såklart är tufft nu så vet jag att Heidi, som gjort detta en gång tidigare, kommer jobba målmedvetet för att komma tillbaka till fotbollsplanen. Det är där hon hör hemma, avslutar Stefan Ärnsved med.

FIKK - För att alla behövs