ÖSK tog blytung seger hemma mot Malmö

Torsdagen den 10 september tog ÖSK emot Malmö FF på Behrn Arena och det blev en hemmaseger med 3-2 efter två mål av Nahir Besara.

· Publicerad: 10 september 2020 · 23.23.

Torsdagen den 10 september tog ÖSK emot serieledarna Malmö FF på Behrn Arena. Det blev en skrällseger för hemmalaget som kunde vinna med 3-2 efter bland annat två från Nahir Besara.

Värt att notera var att Malmö startade matchen med Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelin, två spelar som kommer från regionen då Toivonen är född i Degerfors och Kiese Thelin i Örebro. Matchen skulle också vara Martin Brobergs match från start på över ett år.

Annons ▾

Seger kom in och inledde målskyttet

Martin Broberg som inte starta en match fick alltså göra det idag, men det blev en kort match för 29-åringen. Redan efter sex minuter fick han kliva av med skadekänningar. In kom David Seger som knappt var på planen i en minut innan han satte 1-0 ÖSK.

Serieledarna Malmö såg chockade ut men deras forcering skulle komma och drygt fem minuter senare kom reduceringen när Jon-Inge Berget placerade in 1-1 bakom Oscar Jansson. Men skåningar fick inte spelat att stämma idag och ÖSK skulle på nytt chocka i första halvlek.

Under ett uppspel slarvade Malmö och bollen hamnade hos Nahir Besara som en bit utanför straffområdet snyggt kunde placera in 2-1 till ÖSK. Något som också blev resultatet innan halvtid.

Nahir Besara straffade Malmö

När andra halvlek drog igång förväntades det att Malmö skulle dra upp tempot och höja pressen. Men istället kunde ÖSK tidigt utöka ledningen till 3-1. Domaren dömde straff och Nahir Besara förvaltade den väl.

Malmö hade svårt att komma upp i from idag även om Ola Toivonen hade flera bra lägen. ÖSK visade också upp en bra kämpaglöd i försvaret och kunde gång på gång läsa gästernas spel. Kevin Wright slet hårt på sin kant och var en av ÖSK:s bästa försvarare idag.

På stopptid kom tillslut Malmös forcering och det resulterade i att Adi Nalic kunde reducera till 3-2. Kiese Thelin var också riktigt nära att nå en boll med huvudet men närmare kom inte Malmö och ÖSK kunde istället ta en blytung seger, den första mot skåningarna sen 2017.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs