Gör en insatts för utemiljön i Örebro

Lördagen den 19 september deltar Örebro i Håll Sverige rent-dagen.

· Publicerad: 16 september 2020 · 20.08.
Arkivbild

Örebro har sin lokala skräphjälte Johan med ”The recycling bike” som kommer plocka så mycket han orkar denna dag. Nu uppmanar vi dig att också ta din cykel och plocka skräp! (Om du inte kan eller vill cykla får du såklart vara med och plocka skräp ändå)

Det nationella Håll Sverige rent-eventet är 19 september, klockan 13–14. Men du bestämmer själv vilken tid du plockar skräp. För att delta, anmäl dig på hsr.se När du har anmält dig får du information om hur du kan registrera hur mycket skräp du har plockat. På så sätt visar vi kraften i att Hela Sverige plockar skräp tillsammans!

Annons ▾

Glöm inte att föreviga din insats med en bild och dela på Facebook eller Instagram med #hållörebrorent Att visa att du bryr dig om en ren natur kan vara en viktig inspiration för andra.

Till din hjälp får du de här tipsen:

Hitta en skräpig plats

Svårt att veta var du ska plocka skräp? Områden där det ofta är skräpigt är längs cykelbanor i handelsområden, och vid köpcentra och större verksamhetsområden eller industriområden. Naturområden där många rör sig är också bra ställen att plocka skräp. Men du väljer förstås själv var du vill plocka.

Hitta dit med cykel

På orebro.se/karta kan du se huvudcykelstråk och var det finns cykelpumpar. Klicka på ”Gator, trafik, buss och torg” i menyn så kan du välja vad som ska visas på kartan.
(Du måste inte cykla för att få delta.)

Använd flera påsar

Du behöver ett par handskar och några påsar. Om du från början har en påse för plastförpackningar, en för pappersförpackningar och en för övrigt så blir det lättare att sortera skräpet på återvinningsstationen.
Restavfallet (det som inte går att sortera) tar du hand om själv.
I centrum kan du även sortera skräpet i Sortören soptunnorna.

FIKK - För att alla behövs