Skulpturen Äppletanke tillbaka på Vivallakullen

Örebro Kommun kunde under onsdagen meddela att skulpturen Äppletanke nu är tillbaka på Vivallakullen, det var i fredags kommunen monterade upp det igen.

· Publicerad: 16 september 2020 · 10.13.
Foto: Örebro Kommun

Besökare som den senaste tiden varit vid Vivallakullen har kunnat observera att skulpturen Äppletanke nu är tillbaka. Örebro kommun kunde under onsdagen meddela att man har monterat upp det igen. Detta skedde i fredags den 11 september.

— Efter att ha varit nedtagen för tekniska åtgärder är skulpturen Äppletanke, av den internationellt erkända konstnärsduon Bigert & Bergström, nu åter tillbaka på sin plats på Vivallakullen, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Äppletanke kunde orsaka bränder

Anledningen till varför Äppletanke monterades ner var för att skulpturen var en brandrisk enligt kommun. Det ska varit reflektionerna under starkt solljus som kunde orsaka bränder, bland annat ska en besökares jacka blivit bränd.

Kommunen skriver också att under sin frånvaro har skulpturen varit saknad av många Örebroare som hört av sig till kommunens konstintendenter med frågor och kommentarer. I folkmun har skulpturen blivit känd som Äppelskrutten.

FIKK - För att alla behövs