Black Knights tog historisk seger mot Crusaders

Lördagen den 19 september skrev Örebro Black Knights historia på Behrn Arena, det var första gången sen 90-talet man slog Carlstad Crusaders.

· Publicerad: 19 september 2020 · 20.30.

Lördagen den 19 september tog Örebro Black Knights emot Carlstad Crusaders på Behrn Arena. Matchen slutade 20-13 till hemmalaget och det innebar att Örebro tog sin första seger mot Carlstad sen slutet av 90-talet.

Efter Örebros återkomst till Superserien 2011 har Karlstadslaget dominerat de svarta riddarna. Man har vunnit alla möten i serien inklusive de fyra finaler lagen spelade på mitten av 2010-talet. Men idag kunde tillslut äntligen Örebro bryta sin förlustsvit.

Black Knights spräckte nollan i andra quartern

Det en jämn och tuff match mellan de två rivalerna i matchens inledning. Första quartern blev poänglös och de bägge lagen slogs om att försöka ta sig igenom varandras försvar. Det var först under slutet av andra som Örebro Black Knights kunde ta ledingen mot Carlstad Crusaders.

Hemmalaget chansade med ett field goal och lyckades göra mål vilket resulterade i tre poäng. Ett par minuter senare kunde också Filip Wetterberg springa in en touchdown och Örebro utökade till 9-0. Man hann dessutom med att spraka in ett till field goal och pausresultatet blev 10-0.

Carlstad Crusaders räckte inte hela vägen

Under tredje quartern utökade Örebro sin ledning till 16-0 genom en touchdown från Hjalmar Gertsson. Hemmalaget kunde dessutom sätta ett nytt field goal för en extra poäng.

Carlstad Crusaders såg väldigt ofokuserade ut och hade svårt att ta sig förbi Örebros försvar. Men tillslut kunde även de sätta en touchdown och tog sig tillbaka in i matchen.

Sista quarten blev spännande där Örebro på nytt chansade med ett field goal vilket gick hem. Man utökade till 20-7 men Crusaders kämpande på och kunde i matchens sista minut sätta en touchdown. Det räckte dock inte hela vägen och Örebro kunde vinna med 20-13 och tog sin första seger mot Carlstad sen slutet av 90-talet.