World Global IPTV

Softbolltjejer tog historiskt SM-Guld under helgen

Örebro Eagles juniortjejer tog sitt första SM-guld i helgen. Detta efter att besegrat Söder med 6-7 när årets junior-SM i Softboll avgjordes i Enköping.

· Publicerad: 28 september 2020 · 13.38.
Örebro Eagles juniortjejer vann historiskt SM-guld i helgen. Foto: Sanna Hermansson

I helgen skrev Örebro Eagles juniortjejer historia när de vann klubbens första SM-guld. I finalen som ägde rum under Junior-SM i Enköping besegrade Örebro Eagles stockholmsbaserade Söder med 6-7.

— En helt magisk helg. Allt gick precis enligt plan, vi viste att Söder skulle ge det tuffaste motståndet och det var dom vi förberedde oss för att möta i finalen. Vi räknade med att kanske förlora mot dom i grundspelet och visste att vi skulle vara tvungna att vinna alla andra matcher för att ta oss till final, vilket vi gjorde, säger Örebro Eagles coach Sanna Hermansson i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Örebro Eagles presterade på topp i finalen

Vägen till finalen blev jämn för Örebro Eagles även om motståndet varierade. Bland annat besegrade man Skellefteå med hela 1-18 medan man förlorade mot Söder med 1-8 under gruppspelet. Förlusten mot Söder innebar att man var piskade att vinna och matchen mot Sundsvall blev tuff och slutade 10-9 till Örebro.

De två bästa lagen gick till final och Söder som slog Örebro var obesegrade och klev in i finalspelet som favoriter. Men tjejerna i Örebro Eagles presterade på topp i vad som skulle bli en stentuff final. Slutresultatet blev 7-6 till Örebro.

Några som märkte ut sig var pitchern Anna Erlandsson, Agnes Björk och Matilda Wåhlstedt. Björk slog en home run och Wåhlstedt gjorde matchens viktigaste slideing catch. Erlandsson gjort en mycket bra insats i pitcher cirkeln under hela matchen och blev utsedd till MVP.

— Hela laget gjorde en fantastik insats och det var verkligen roligt att se hur tjejerna hanterade pressen under de två sista matcherna och lyckades vända ett tufft underläge till seger, säger Sanna Hermansson.

Anna Erlandsson blev utsedd till turneringens MVP. Foto: Sanna Hermansson 

Resultat från Junior-SM

Lördag
Enköping – Örebro: 5-11
Leksand – Söder: 3-8 
Örebro – Söder: 1-8  
Skellefteå – Sundsvall: 9-32 
Leksand- Skellefteå: 11-6 
Sundsvall – Enköping: 6-4 
Söder – Enköping 7-6 
Sundsvall – Leksand: 7-6 
Skellefteå – Örebro: 1-18 

Söndag
Enköping – Skellefteå: 19-0
Örebro – Leksand: 11-6 
Söder – Sundsvall: 9-1
Enköping – Leksand: 8-23
Skellefteå – Söder: 0-15 
Örebro – Sundsvall: 10-9 

Final
Söder – Örebro: 6-7

FIKK - För att alla behövs