World Global IPTV

En utav de bästa streamingtjänsterna just nu

Saga Danielsson har testat Cineasterna, en streamingtjänst kopplad till bibliotek runt om i Sverige. Utbudet av filmer från olika genres är stort.

· Publicerad: 2 oktober 2020 · 18.35.
Foto: Cineasterna

Användandet av streamingtjänster för att kolla på film och tv blir bara vanligare och vanligare. Idag prenumererar de flesta inte bara på en utan flera olika tjänster för att kunna få ett så brett utbud som möjligt. Men vilken streamingsida är egentligen bäst när det kommer till film? Saga Danielsson slår ett slag för Cineasterna. 

Nya satsningar i streaming värden 

Den 15 september 2020 släpptes den nya streamingtjänsten Disney Plus i Sverige. Sidan har bland annat ett stort utbud av originalinnehåll från Disney och Pixar vilket har gjort den mycket populär över hela världen.

Annons ▾

Samtidigt görs stora satsningar från Netflix som på grund av covid-19 fått möjligheten till att köpa rättigheterna till många utav branschens storsatsningar. Det finns dock en sida som har ett betydligt bredare utbud av filmer och som till skillnad från sidor som Netflix, Disney plus och HBO är helt gratis. Nämligen Cineasterna.

Vad är Cineasterna?

Cineasterna är en streamingtjänst kopplad till bibliotek runt om i Sverige. Det innebär att man måste ha ett lånekort på ett bibliotek för att kunna streama där. Cineasterna ger möjligheten att låna 8 stycken filmer gratis varje månad och har cirka 2700 att välja på.

Sidan uppdateras regelbundet med nya filmer, kategorier och tips. Exempel på kategorier hos Cineasterna just nu är “Sydkoreanska filmpärlor”, “Lättsmälta feelgood-filmer” och “6 anime-favoriter”. Sidan strävar därmed efter att skapa ett innehåll som passar så stor del av tittare som möjligt. 

Cineasternas utbud

Cineasterna erbjuder ett stort varierat utbud av filmer från alla olika typer av genrer, tider och länder. Bland annat finns Georges Méliès film A trip to the moon som släpptes år 1902. Man kan även ta del av många stumfilmer, till exempel från Charlie Chaplin och Buster Keaton.

Betydligt nyare film finns även hos Cineasterna, som Bong Joon Hos oscarsvinnande Parasite (2019) eller Céline Sciammas Portrait of a lady on fire (2019). Något som ytterligare bidrar till den stora variationen i utbudet hos Cineasterna är den andelen utländska filmer som erbjuds. Vare sig det är svensk film från Ingmar Bergman, japansk film från Hayao Miyazaki eller polsk film från Krzysztof Kieślowski. 

För dem som känner ett behov av ett större utbud av film är Cineasterna starkt att rekommendera. En helt gratis tjänst som prioriterar all slags film och därmed erbjuder en variation som är svår att hitta hos någon annan streamingtjänst. För det finns mer film att utforska än den som står på Netflix topplista. Att streama film på cineasterna kan förhoppningsvis spara dig lite pengar, och ge dig massa guldkorn i gengäld.

FIKK - För att alla behövs