World Global IPTV

Polisen återupptar kontroller med utandningsprov

Polisen kunde under fredagen meddela att de från och med nästa vecka kommer återuppta kontroller med utandningsprov längst de svenska vägarna.

· Publicerad: 9 oktober 2020 · 20.19.
Polis-Trafikkontroll
Arkivbild – Polisen

Polismyndigheten i Sverige kunde under fredagen den 9 oktober informera om att de beslutat att återuppta kontroller med utandningsprov. Från och med 12 oktober nästa vecka återupptas alkoholutandningskontroller utmed vägarna igen.

I mars beslutades att rutinmässiga alkoholutandningskontroller, LAU-kontroller, skulle stoppas tillsvidare, då det förekom vissa brister i rutinerna gällande enhetlig säker hantering av kontrollerna kopplat till coronaviruset. Det har dock varit tillåtet att genomföra kontrollerna när det funnits en skäligen misstanke om brott.

Annons ▾

Polisen har sett över metoder och rutiner

Metoder och rutiner har nu setts över och det nya beslutet innebär att planerade utandningskontroller kommer att kunna göras. Detta kommer dock genomföras i mindre omfattning skriver polisen.

— Beslutet innebär en förbättrad trafiksäkerhet för medborgarna, samtidigt som det också är en fortsatt säker hantering för de poliser som genomför alkoholutandningskontrollerna, säger Per Engström, sektionschef operativa enheten.

FIKK - För att alla behövs