World Global IPTV

Karin Lundin sänkte Djurgården när KIF tog viktiga poäng

Söndagen den 11 oktober tog KIF Örebro emot Djurgården på Behrn Arena. Karin Lundin blev matchhjälte med sina två mål i andra halvlek.

· Publicerad: 11 oktober 2020 · 20.10.

Hårt arbete ska löna sig, det fick KIF Örebro idag erfara. Laget tog viktiga poäng hemma mot Djurgården efter två mål från Karin Lundin. Hennes mål kom sent i andra halvlek och 2-0 målet fixade Lundin på stopptid.

KIF hade inför dagens match förlorat de tre senaste matcherna samt enbart tagit två poäng de senaste sju. KIF har inte tagit en tre poängare sen den 12 augusti när man hemmaslog Uppsala 2-1. Segern innebar att man nu är 6 poäng från nedflyttningsplats.

Annons ▾

Djurgården var inledde bra innan KIF tog över

Det var bortalaget Djurgården som inledde bäst på Behrn Arena. Under de första 15 minuterna styrde gästerna spelet och KIF kom knappt över på motsatt planhalva. Det var första efter ett bra läge från stekhete Frida Skogman som KIF började ta över.

Himlen öppnade sig och KIF kunde allt mer trycka tillbaka Djurgården. Lindsay Agnew, Karin Lundin, Freja Olofsson samt Frida Skogman jobbade hårt med att försöka få ett driv i spelet och skapa chanser.

Trots ett spelövertag under slutet av första halvlek lyckades inte KIF få hål på gästerna. Pausresultatet blev 0-0 och det fanns många frågetecken runt hemmalaget. Även Djurgården var i behov av poäng och spelade uppoffrande i försvaret.

Karin Lundin klev fram och levererade

Under andra halvlek växlade KIF upp tempot och pressade tillbaka Djurgården allt mer. Tillslut var pressen så stor att hela laget gick mot mål. Nathalie Hoff Persson, Ellen Karlsson samt Nellie Lilja började även de bistå anfallet med skott mot mål.

Frida Skogman, Freja Olofsson och Karin Lundin började spela allt mer uppoffrande i gästernas straffområdet. Men det skulle dröja till den 77:e minuten innan KIF tillslut kunde jubla. Olofsson hittade Lundin som slängde sig och fick in bollen. Ett enormt jubel bröt ut i ett lättat KIF som fick utdelning på sitt hårda arbete.

Mot slutet av matchen började Djurgården att pressa allt mer högre upp på planen. KIF kunde skapa flera kontringar men det var först på stopptid efter att Freja Olofsson återigen hittat skyttedrottningen Karin Lundin som KIF kunde punktera matchen. 2-0 blev slutresultatet och KIF tog tre viktiga poäng.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs