World Global IPTV

Örebro Hockey lånar ut Max Lindholm till AIK

Under måndagen kunde hockeyklubbarna Örebro Hockey och AIK bekräfta att Stockholmslaget lånar forwarden Max Lindholm tillsvidare.

· Publicerad: 12 oktober 2020 · 17.20.

Örebro Hockey lånar ut forwarden Max Lindholm till AIK. Detta kunde stockholmsklubben under måndagsförmiddagen bekräfta på sin hemsida. Örebro Hockey kunde även de under eftermiddagen bekräfta detta på sin hemsida.

— Det känns kul att vara tillbaka i en klubb som står mig varmt om hjärtat, säger Max Lindholm på AIK:s hemsida.

Annons ▾

Max Lindholm har haft svårt att leverera i SHL

Max Lindholm anslöt till Örebro inför förra säsongen. Han kom från en succéartad säsong i AIK där han sköt 15 mål och gjorde 39 poäng på 49 matcher. Men i Örebro blev det tuffare, bara åtta poäng på 35 matcher och han var dessutom utlånad till BIK Karlskoga under säsong. Denna säsong har Max bara spelat 2 matcher än så länge.

— Vi är glada över att ha hittat den här lösningen med AIK. Just nu kan vi inte erbjuda Max den speltiden som han behöver och den här lösningen blir bäst för alla parter, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Den 23-årige Max Lindholm är född i Stockholmstrakten och har Älta IF som moderklubb. Han spelade ett par säsonger i Djurgården samt Huddinges juniorlag innan han hamnade i AIK. Och det var just i AIK som hans seniorkarriär tog fart innan han värvades till Örebro. Nu återvänder han på lån till AIK.

— Max kommer att bidra med sin tyngd, skridskoåkning och spelsinne. Han har utvecklats under tiden i Örebro till en mer komplett spelare och han tycker det ska bli inspirerande och roligt att komma hem och spela i AIK igen, säger Anders Gozzi på AIK:s hemsida.

FIKK - För att alla behövs