World Global IPTV

Ingen marknaden under Hindersmässoveckan nästa år

Örebro Kommun kunde i ett pressmeddelande som skickades ut under torsdagen informera om att det inte blir någon marknad under Hindersmässoveckan 2021.

· Publicerad: 15 oktober 2020 · 16.21.
För den som ville köpa korv och andra godbitar under Hindersmässan kommer bli besviken. Marknaden är inställd nästa år. Arkivbild: Martin Avedal

Marknaden under Hindersmässoveckan 2021 kommer inte att genomföras på grund av rådande pandemi. Detta skriver Örebro kommun i ett pressmeddelande som skickades ut under torsdagen. Det är Tekniska nämnden som beslutet under torsdagen.

Tekniska nämnden beslutade att inte ansöka om markupplåtelse hos polismyndigheten för marknaden, vilket betyder att marknaden inte kommer att genomföras.

Annons ▾

En älskad mötesplats i Örebro

Marknaden under Hindersmässoveckan som enligt lång tradition arrangerats i januari under fyra dagar, brukar samla omkring 155 utställare och ha uppskattningsvis 80 000 – 120 000 besökare.

— Marknaden är en älskad mötesplats som genomförts årligen under flera hundra år, säger Ullis Sandberg, ordförande programnämnd Samhällsbyggnad.

— Det är klart att det utifrån ett historiskt perspektiv är ett unikt beslut att ställa in marknaden under Hindersmässan, men vi lever i en historiskt omvälvande tid och utifrån förutsättningarna så är det ett självklart beslut att ta, fortsätter Sandberg med.

— Marknaden är en stor folkfest i Örebro som varje år samlar många människor på en liten yta. Hur pandemin utvecklar sig framåt vet vi ingenting om, med det finns all anledning att tro att pandemin inte är över i januari så jag ser det som naturligt att kommunen ställer in, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare, Region Örebro Län.

Bara marknaden under Hindersmässoveckan som ställs in

Det är alltså själva marknaden under Hindersmässoveckan som kommer att ställas in. Övriga arrangemang under Hindersmässoveckan som andra aktörer brukar anordna, till exempel föreläsningar, workshops och seminarium är något som inte Örebro kommun beslutar om.

— Liknande marknader runt om i Sverige som varit planerade både före och efter Hindersmässan, har redan ställts in, säger Mimmi Hodzic, förvaltningschef för Tekniska förvaltningen.

Flera av utställarna som brukar delta i marknaden är införstådda med svårigheten att genomföra evenemanget.

FIKK - För att alla behövs