World Global IPTV

Luleå straffade Örebro – tredje raka förlusten

Torsdagen den 15 oktober tog Örebro Hockey emot Luleå i Behrn Arena, det blev en poäng till hemmalaget efter en förlust på straffar.

· Publicerad: 15 oktober 2020 · 23.25.

Örebro åkte ikväll på tredje raka förlusten när Luleå straffade hemmalaget och vann på just straffläggning med 1-2. Trots en tung förlust så fick Örebro med sig poäng och spelas bättre ut än efter de två förlusterna i Skåne förra veckan.

Luleå är ett bra lag som Örebro rent historiskt haft svårt för så att förlora på straffar är inte fy skam. Men hemmalaget hade sina chanser , man började andra perioden med ett 5 mot 3 powerplay och hade dessutom ett powerplay på övertid.

Annons ▾

Örebro tog ledningen mot Luleå

Matchen började bra för Örebro som redan efter 4:46 kunde ta ledningen genom Robert Leino. Och första perioden tillhörde Örebro som var det bättre laget spelmässigt. Luleå fick in en kvittering med ca två minuter kvar, målskytt Fredrik Olausson.

Luleå spelade upp sig kunde effektivt stänga ner Örebro som hade svårt att få något uträttat, framför allt i powerplay. Emil Larsson var också nära i tredje perioden men hans skott tog i ribban. Jhonas Enroth var också stabil i Örebromål och kunde stänga ner gästernas målchanser.

Matchen fick tillslut avgöras på straffar efter en mållös förlängning. Där var Luleå ett snäpp vassare medan Örebro la ett bra väldigt konstiga straffar. Robert Leino blev återigen målskytt medan Linus Klasen och Noel Gunler satte varsin straff och Luleå kunde vinna med 1-2.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs