World Global IPTV

Örebro Volley slog Engelholm hemma i Idrottshuset

Lördagen den 17 oktober tog Örebro Volley emot Engelholm i Idrottshuset, hemmalaget slog den forna giganten med 3-0 i set.

· Publicerad: 17 oktober 2020 · 19.25.

Lördagen den 17 oktober tog Örebro Volley emot Engelholm i Idrottshuset. Hemmalaget kunde vinna med 3-0 i set och setsifforna skrevs till 25-15, 25-18 samt 25-22.

Engelholm är 2010-talets stora dominant inom damvolleyboll. De har fem raka SM-guld mellan 2015 och 2019, de stoppades enbart av Coronaepidemin i våras. Men deras trupp är inte lika stark som tidigare år och laget kan få det tuffare i denna säsong.

Annons ▾

Örebro hela tiden steget före Engelholm

Inför matchen hade bägge lagen två segrar var samt en förlust mot serieledaren Hylte/Halmstad. Ändå var det rutinerade Örebro som tog kommandot och i stort sätt körde över Engelholm under första set. Resultatet 25-15 speglade inte matchbilden.

Hemmalaget fortsatte att ligga steget före gästerna och kunde även vinna andra set med en bekväma 25-18. Engelholm spelade inte dåligt men hade svårt att rubba rutinerade Örebro. Återigen stod Iida Murto för en bra offensiv prestation, hon gjorde överlägset mest poäng ikväll, 20 totalt.

Det var först under tredje set som det blev spännande när gästerna kunde komma tillbaka och kvittera till 22-22, detta efter att Örebro inledde setet starkt och hade bland annat 8-2 i ledning. Men närmare kom inte den forna giganten och Örebro kunde vinna tre raka bollar och vann matchen.

Örebro ligger i nuläget på en andra plats i tabellen med nio poäng. Leder gör Hylte/Halmstad som är obesegrade. De kan dra ifrån ytterligare då de spelar sin femte match i morgon söndag. Örebro möter i nästa omgång Lindesberg på hemmaplan, lokalrivalerna ligger förtillfället sist i tabellen med 0 poäng.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs