Rodrigo Abols hjälte när Örebro slog Växjö på övertid

Lördagen den 24 oktober tog Örebro emot Växjö i Behrn Arena, matchen slutade 4-3 till hemmalaget efter att Rodrigo Abols avgjort på övertid.

· Publicerad: 24 oktober 2020 · 23.46.

Det blev en spännande historia i Behrn Arena när Örebro tog emot Växjö. hemmalaget skulle vinna med 4-3 efter att Rodrigo Abols avgjort på övertid. Det var verkligen stjärnornas kväll då Robin Kovacs sköt två mål och Mathias Bromé bjöd på ett läckert mål i andra perioden.

Örebro studsade tillbaka efter att blivit överkörda av Färjestad i torsdags. Men det var ingen självklar seger ikväll. Örebro är ojämna och har en förmåga att tappa tempo och koncentration. Abols var också inblandad i en situation som kan leda till avstängning, detta återstår att se.

Växjö effektiva i Powerplay

Örebro inledde matchen bra och kunde ta ledningen under första perioden genom Robin Kovacs i powerplay. Detta var forwardens första mål den här säsongen och han har haft det tungt. Växjö tog dock över matchen och kunde göra två mål i powerplay. Örebro såg bleka ut och kom knappt igång.

I andra perioden skulle Örebro efter en stark insats ta ledningen genom Mathias Bromé. Det oavgjorda resultatet stod sig även till den tredje perioden där Robin Kovacs sköt sitt andra mål för kvällen. När det var en minut kvar av tredje perioden kvitterade Emil Pettersson till 3-3 och matchen gick till förlängning.

Väl i förlängningen drog Örebro det längsta strået och efter ca en minut kunde Rodrigo Abols skjuta in avgörandet bakom Viktor Fasth. Det var viktig seger för Örebro som var tvungna att komma tillbaka efter krossen mot Färjestad. I nästa omgång väntar Brynäs, den matchens spelas på tisdag i Behrn Arena.