World Global IPTV

Besaras dubbel sänkte Helsingborg på Behrn Arena

Söndagen den 25 Oktober tog ÖSK emot Helsingborg på Behrn Arena, matchen slutade 3-2 till hemmalaget efter två mål från Nahir Besara.

· Publicerad: 25 oktober 2020 · 22.16.

Det var ÖSK-profilen Nordin Gerzics 300:e allsvenska match i klubben. Då klev mittfältsstjärna Besara fram och fixade segern med två mål, var av ett på straff. ÖSK kunde vinna med 3-2 mot bottenlaget Helsingborg som var piskade att ta poäng.

ÖSK fortsätter att vara starka på hemmaplan och är uppe i fem raka. Att man förlorade borta mot bottenlaget Falkenberg i förra omgången får dock ses som en plump i protokollet. Matchen mot Helsingborg blev också mot slutet en nervkittlande historia.

Annons ▾

Nahir Besara straffade Helsingborg

ÖSK var inledningsvist det bättre laget i regnskuren på Behrn Arena. Utdelning kom också tidigt när Rasmus Karjalainen i den 13:e matchminuten kunde skicka in 1-0 på pass från Besara. Besara låg också bakom 2-0 målet som han snyggt satte i den 24:e matchminuten.

Helsingborg skulle dock bara ett par minuter senare få kontakt när Anthony van den Hurk reducerande. Gästerna tog över spelet och pressade för en kvittering men ÖSK stod emot halvleken ut och kunde gå till pausvila med 2-1.

I andra halvlek stod och vägde där Helsingborg hade svårt att få igång ett spel mot ett defensivt ÖSK. I den 82:e matchminuten gick Besara omkull i straffområdet och tog själv hand om straffen. Gästerna kunde skapa spänning när Max Svensson snyggt kunde reducera på frispark i den 89:e matchminuten. Slutresultat skrevs dock till 3-2 då frisparken var matchens sista mål.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs