KIF säkrade nytt kontrakt efter kross mot Umeå

KIF Örebro tog under lördagen den 31 oktober emot Umeå IK på Behrn Arena, matchen slutade 5-1 till hemmalaget som säkrade ett nytt damallsvenskt kontrakt.

· Publicerad: 31 oktober 2020 · 20.34.

KIF Örebro spelar i damallsvenskan även nästa år, det stod klart efter att man krossat Umeå IK med hela 5-1. Hemmalaget kunde redan under första halvlek punktera matchen med ett stor spelövertag och tre snabba mål.

Umeå låg inför matchen på nedflyttningsplats och hade behövt vinna idag men såg väldigt svaga ut. De hade svårt att stoppa Freja Olofsson och Karin Lundin i hemmalaget. Hos gästerna återfinns de förra KID-spelarna Lisa Dahlkvist och Kayla Braffet som bägge startade.

Karin Lundin straffade Umeå

Umeå som gjorde comeback i damallsvenskan i år ligger på nedflyttningsplats och har det tufft- Idag gjorde inte KIF situationen bättre för det forna storlaget. Redan i den 18:e minuten kunde Karin Lundin skjuta matchens första mål på straff.

I den 27:e kunde Freja Olofsson på nära håll sätta 2-0 och i den 34:e matchminuten var det dags för Lundin att sätta sitt andra mål idag. I andra halvlek fortsatte hemmalaget att göra mål. Cali Farquharson blev inbytt och kunde i den 52:e minuten sätta 4-0 medan Nellie Lija avslutade KIF:s målshow i den 68:e minuten.

För Umeå kunde Sarah Mellouk i slutet av matchen sätta ett tröstmål men detta var till ingen nytt då det varit avgjort sen länge. KIF kan nu glädja sig över att kontraktet är klart för kommande säsong och samtidigt även försöka avsluta säsongen fint. Två matcher återstår, borta mot Vittsjö den 7 november och hemma mot Piteå den 15 november.