World Global IPTV

Örebro Hockey slog Skellefteå efter en stark insats

Örebro kunde under måndagen den 31 oktober ta emot Skellefteå i Behrn Arena, matchen slutade 3-2 till hemmalaget efter stark prestation.

· Publicerad: 31 oktober 2020 · 20.52.

Örebro Hockey har hittade tillbaka till sitt spel och kunde idag slå gästade Skellefteå med 3-2. Och trots bortaförlusten mot Frölunda i torsdags ser laget bättre ut och är svåra att möta. Fråga bara Skellefteå som aldrig riktigt kom ikapp örebroarna.

Rent historiskt är Skellefteå ett lag som passar Örebro bra och under första och andra perioden låg hemmalaget hela tiden steget före gästerna. Backen Stefan Warg kunde i mitten av andra perioden skjuta det mål som tillslut blev matchvinnande för Örebro.

Annons ▾

Skellefteå hade svårt att komma ikapp

Matchens första period blev underhållande, kanske en av de bästa i Behrn Arena hittills denna säsong. Det var hemmalaget som skulle ta ledningen genom Robert Leino i mitten av perioden. Leino fortsätter att göra mål för Örebro.

Skellefteå skulle kvittera i mitten av andra perioden genom Petter Granberg men Örebro svarade snabbt och med besked. Bara en minut efter kvitteringen kunde Robin Kovacs ge Örebro ledningen på nytt. Stefan Warg kunde därefter sätta 3-1 och Örebro såg starka ut.

I den tredje perioden försökte Skellefteå komma tillbaka men Örebro höll tillbaka länge. Reduceringen kom i powerplay genom Niclas Burström men närmare kom inte gästerna. Örebro kunde vinna den här matchen och visade tyngd och fortsätter vara ett spöke för Skellefteå.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs