Utmaning ska få örebroarna att cykla under vintern

Klimatsmart vardag vill utmana örebroarna att ta cykeln under vintern. Vintercykelutmaning är tillbaka och förra året deltog 340 örebroare.

· Publicerad: 2 november 2020 · 23.20.

Nu är det dags för årets vintercykelkampanj. Med rätt utrustning och rätt kläder går det bra att cykla året om, oavsett väder. Klimatsmart vardag söker nu örebroare som vanligtvis inte cyklar året runt, men vill försöka, och samtidigt delta i årets vintercykelutmaning.

Utmaningen är en repris från tidigare vintercykelutmaning år 2014, 2015 och 2019 då totalt 340 örebroare fick chansen att testa sina hjul även på vintern.

Annons ▾

En populär utmaning som kommer tillbaka

— Vintercykelutmaningen har varit väldigt populär genom åren, bara förra vintern ersattes 135 mil bilresor med cykel. Därför ger vi år 110 örebroare chansen att delta, dubbelt så många som förra året med målet att fler väljer att cykla året runt, säger Andreas Sävenstrand, miljöstrateg, Klimatsmart vardag.

Syftet med utmaningen är att främja hållbara resvanor i Örebro kommun. Den som vill vara med i utmaningen fyller i intresseanmälan genom en enkät och blir sedan kontaktad per e-post om man blivit uttagen till utmaningen efter perioden för anmälan är slut.

Antalet deltagare är begränsat. De som blir antagna får dubbdäck till framhjulet på cykeln och allmän service. Deltagarna får sedan behålla dubbdäcket när utmaningen är slut.

Intresseanmälan till utmaningen finns på http://orebro.insurvey.se/f0d933de25b0c7

Villkor för att delta

  • Du ska vara boende i Örebro kommun.
  • Du cykelpendlar vanligtvis inte till jobbet under vintern.
  • Under utmaningsperioden förväntas du cykla minst tre dagar i veckan, samt besvara en kort enkät när utmaningen är slut.

FIKK - För att alla behövs