World Global IPTV

Örebro Volley krossade Lindesberg i derbyt

Tisdagen den 3 november spelades det första länsderbyt mellan Örebro och Lindesberg i damernas elitserie. Örebro krossade gästerna med 3-0 i set.

· Publicerad: 3 november 2020 · 22.31.

Lindesberg var chanslösa i länsderbyt när de i kväll gästade Örebro Volley i Idrottshuset. Örebro som valde att låta några av stjärnorna vila fullkomligen krossade gästerna, det var enbart under andra set som det blev spännande.

Inför kvällens match hade Lindesberg bara vunnit ett set och låg sist i tabellen med noll poäng. Örebro tillhör toppen och har bara Hylte/Halmstad framför sig. Ikväll vann de länsderbyt med 3-0 ( 25-11, 25-22, 25-13).

Annons ▾

Lindesberg skapade spänning i andra set

Första set slutade 25-11 till Örebro som fullkomligen blåste bort gästerna. Örebros unga talanger Sofie Andersson och Isabelle Reffel fick mycket med speltid och gjorde det bra. Annars var det veteranerna Ludovica Forastieri, Freja Morén och Jonna Nilsson som styrde spelet.

Lindesberg kunde vakna till liv under andra set och det blev en jämn kamp där gästerna bevakade en ledning fram till slutet av setet. Efter ett par väl valda ord från coach Svantesson visade Örebro styrka och kom i kapp och vann även andra setet med 25-22.

Det tredje och sisat setet påminde mycket om det första. Lindesberg var återigen chanslösa när Örebro spände musklerna och körde över gästerna. Setresultatet skrevs till 25-13 och Örebro tog en relativt enkel seger i länsderbyt.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs