På grund av ökad smitta införs lokala allmänna råd i Örebro

På grund av ökad Covid-19 smitta kom idag beslut om att skärpta lokala allmänna råd nu även införs i Örebro, Halland och Jönköping.

· Publicerad: 3 november 2020 · 17.16.
Arkivbild

Idag kom beskedet att skärpta lokala allmänna råd nu även införs i Örebro, Halland och Jönköping. Detta då det rådet ett mycket allvarligt läge och at smittspridning har ökat. Skärpta restriktioner gäller till och med den 24 november.

Samtliga tre regioner går också tillbaka till en begränsning på 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillsätllningar, för idrottsrörelsen gäller detta även för publikantal, fram till och med den 24 november.

Annons ▾

Detta bör personer tänka på

I dessa tre regioner gäller utöver de sedan tidigare grundläggande allmänna råden.

  • avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek,
  • avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Så påverkas idrottsrörelsen

För idrottsrörelsen i dessa regioner gäller att avstå från att delta på idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare och inte professionella idrottare som har idrotten som yrke/som huvudsaklig sysselsättning på nationell eller internationell elitnivå. 

Lokala allmänna råd gäller sedan tidigare i Uppsala, Skåne, Östergötland, Stockholm och Västra Götaland. Totalt med Örebro, Halland och Jönköping har 8 av Sveriges 21 regioner nu infört skärpta lokala allmänna råd.

FIKK - För att alla behövs