World Global IPTV

Kalmar bröt ÖSK:s hemmasvit efter självmål

Söndagen den 8 november tog ÖSK emot Kalmar på Behrn Arena och det blev en bortaseger efter att hemmalaget gjort självmål.

· Publicerad: 8 november 2020 · 18.51.

Bottenlaget Kalmar bröt ÖSK:s fina hemmasvit efter att Johan Mårtensson olyckligt lyckades göra ett självmål. Kalmar som kämpar för att inte bli nerflyttade tog tre viktiga poäng. Medan ÖSK som fick se sin fem raka långa segersvit på Behrn Arena förlorade åter mot ett bottenlag.

Matchen blev en händelsefattig historia där Kalmar efter det tidiga ledningsmålet kunde pressa tillbaka ÖSK. Men i mitten av första halvlek kunde Örebro ändå börja ta överspelet. Även under andra halvlek var ÖSK det mer spelförande laget men resultatet 0-1 stod sig matchen ut. Kalmar var nära att utöka ledningen i slutet av matchen men sköt tätt utanför.

Annons ▾

ÖSK körde fast mot Kalmar

Hemmalaget hade svårt att ta sig igenom bortalaget starka defensiv. Man körde mest fast utanför straffområdet och spelade bara bollen mellan varandra. Här märktes det att ÖSK saknade Nahir Besara på mittfältet, han kom inte till start idag efter att klivit av under uppvärmningen.

Kalmar slåss om ett nytt kontrakt i Allsvenskarna och låg inför matchen på nedflyttningsplats. Efter dagens seger klev man upp kvalplats och segern var också den första sen september. Samtidigt fortsätter ÖSK ha svårt mot seriens bottenlag, det var inte så länge sen man förlorade borta mot Falkenberg.

För ÖSK väntar nu en tuff bortamatch mot AIK i nästa omgång. Därefter ytterligare en bortamatch mot Häcken innan man återvänder hem för att avsluta säsongen på Behrn Arena. Söndagen den 6 december tar man emot Hammarby.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs