World Global IPTV

Siktar på skidspår i Kilsbergen – om vädret tillåter

Örebro Kommun kunde på tisdagen meddela att man är redo för att göra skidspår i Kilsbergen och i år står en helt ny organisation redo att genomföra arbetet.

· Publicerad: 10 november 2020 · 14.52.
Bild från SM-vecka Ånnaboda 2015, Foto: Martin Avedal

Så snart kylan och snön kommer, och håller i sig ett tag, drar arbetet igång med snökanonerna i Ånnaboda. Detta skriver Örebro Kommun i ett pressmeddelande som skickades ut under tisdagen.

Förhoppningen är att det finns nya fina skidspår redan i början av december i konstsnöspåret, skriver Kommunen. Men det hänger såklart helt och hållet på vädret.

Annons ▾

Dessa aktörer kommer sköta skidspåren i Kilsbergen

En helt ny organisation håller på att startas upp i Ånnaboda för att göra skidspår i Kilsbergen i vinter. Det blir ett nära samarbete mellan Örebro kommun, Carlsson & Berger och Skidalliansen. Den sistnämnda är en sammanslutning av skidklubbarna Almby IK, Garphyttans IF och Karlslund skidor.

Ett avtal är tecknat med Carlsson & Berger som ska stå för spårningen i både konstsnöspåret och långspåren i Kilsbergen. Örebro kommun har leasat en helt ny pistmaskin samt köpt in en del ny spårutrustning för uppdraget.

Kanonsnöanläggningen kommer att skötas av Skidalliansen som har fått uppdraget att arbeta med snötillverkningen och schaktning av spårbädd. De kommer också att sälja spårkort och kontrollera innehavet av spårkort hos besökare. Skidalliansen arbetar nu fram en hemsida och ett enkelt system för försäljning av spårkorten.

FIKK - För att alla behövs