World Global IPTV

Målfyrverkeri när Örebro Hockey krossade Malmö

Torsdagen den 12 november tog Örebro Hockey emot Malmö hemma i Behrn Arena, och det blev en storseger till ÖHK med hela 6-2.

· Publicerad: 12 november 2020 · 23.17.

Örebro Hockey visade musklerna när bottenlaget Malmö kom på besök i Behrn Arena. Efter tre spelade perioder slutade matchen 6-2 till hemmalaget. Detta efter en förkrossade andra period. Matchen var också backen Kristian Näkyvä första på hemmaplan efter att han gjort comeback.

Malmö öppnade matchen bra och tog ledningen under första perioden genom Ponthus Westerholm. Gästerna spelade också tufft och lyckades hålla tillbaka Örebro. Men mot slutet av perioden kunde Robin Salo efter rörig situation framför målet skicka in kvitteringen för Örebro.

Annons ▾

Örebro krossade Malmö under andra perioden

Under andra perioden tog Örebro kommandot och Malmö visade även varför de är en av seriens sämsta lag. Örebro fullkomligen körde över gästerna och flera positiva besked kom. Oliver Eklind gjorde sitt första mål för Örebro. Borna Rendulic kunde göra mål i powerplay igen och även Robin Kovacs satte ett mål i fem mot fyra.

Den tredje perioden spelades nästa enbart i powerplay, först var det Örebros tur som kunde göra 5-1, återigen var det Robin Kovacs som målade. Hemmalaget fick också chansen i fem mot tre men Malmö klarade detta. Jan-Mikael Järvinen reducer4ade i powerplay för gästerna innan Emil Larsson kunde fastställa slutresultatet 6-2.

Örebro studsade tillbaka efter bortaförlust mot Växjö i tisdags. Men nu väntar en betydligt tuffare hemmamatch på lördag när topplaget Rögle kommer på besök. För Malmö blev inte situationen roligare då laget fortfarande ligger sist i tabellen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs