Örebro vann toppmötet mot Rögle efter mål i sudden

Örebro tog lördagen den 14 november emot Rögle i Behrn Arena, hemmalaget vann med 6-5 efter att Rodrigo Abols avgjort på övertid.

· Publicerad: 14 november 2020 · 23.26.

Toppmötet mellan Örebro och Rögle blev den sevärda och underhållande historia som alla hade hoppats på. Framför ögonen på NHL-backen och Örebrosonen Carl Gunnarsson kunde Örebro på övertid vinna med hela 6-5.

Övertidshjälte blev Rodrigo Abols som kunde avgöra i powerplay. Annars var det en svängig match där Rögle kvitterade tre gånger. Örebro inledde målskyttet i powerplay och avlutade i samma spelstil. Örebrobacken Kristian Näkyvä gjorde också säsongens första mål.

Annons ▾

Rögle ser tunga ut i offensiven

Det blev som sagt en svängig match ikväll. Två topplag som mötte varandra, de känner även varandra väl. Vem har inte glömt att Örebro en gång i tiden gick upp till SHL på Rögles hemmais 2013. I Örebrobåset står också en person med förflutet i Rögle, Jörgen Jönsson.

Första halvlek var jämn och bägge lagen spelade bra, Örebro var laget som fick utdelning och kunde ta vara på chanserna. Först gjorde Robin Kovacs mål i powerplay och Näkyvä som blev helt fri framför mål kunde sätta 2-0.

Men i andra perioden visade Rögle tyngd och trots ett 3-1 mål från Robert Lenio kunde gästerna kvittera matchen till 3-3 innan periodpausen. Det tyska superlöftet Moritz Seider inledde upphämtningen för gästerna.

Även tredje perioden blev jämn mellan de bägge lagen. Man bytte ett par mål med varandra där Örebro kämpade in sina mål medan Rögle återigen visade tyngd och kunde pressa ner Örebro. Förre Röglespelaren Ludvig Rensfeldt satte Örebros fjärde mål.

Rodrigo Abols avgjorde matchen

Kvällens toppmatch fick avgöras på övertid där Örebro fick ett powerplay. Och framför mål stod Rodrigo Abols som kunde styra in ett skott från Borna Rendulic. Segern innebar att Örebro fick med sig två poäng och Rögle fick nöja sig med en.

På läktaren satt Carl Gunnarsson, Örebrosonen som vann Stanley Cup med sitt St. Louis Blues 2019. Han var dock inte ensam Stanley Cup-mästare i Behrn Arena ikväll. I Rögle återfanns Ben Smith som vann med Chicago Blackhawks 2013.

Foto: Martin Avedahl – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs