World Global IPTV

KIF förlorade när Piteå säkrade nytt kontrakt

Söndagen den 15 november tog KIF Örebro emot Piteå på Behrn Arena, gästerna vann med 0-1 och kunde i och med segern säkra nytt allsvenskt kontrakt.

· Publicerad: 15 november 2020 · 18.54.

Söndagen den 15 november avgjordes bottenstriden i damallsvenskan. KIF Örebro var redan klara för spel nästa säsong men gästerna Piteå kämpade för säkra ett nytt kontrakt. Och för Piteå slutade det lyckligt, de vann med 0-1 och kommer spela i damallsvenskan även 2021.

Det handlade om tre lag Piteå, Umeå och Djurgården. Alla tre vann sina respektive matcher och Umeå som var nykomlingar åkte ur igen. Sen tidigare var det klart att Kopparbergs/Göteborg FC vunnit serien och blev mästare för första gången i klubbens historia.

Annons ▾

KIF hade svårt att få igång offensiven mot Piteå

Hur var då matchen mellan KIF och Piteå, jo det blev en ganska medioker tillställning där inget av lagen riktigt kom igång. Gästerna inledde starkt och lyckades pressa ner KIF i egen zon. Men i mitten av första halvlek tog hemmalaget över utan att skapa något.

Mitt i KIF:s press kom gästernas ledningsmål, i den 36:e matchminuten satte Julia Karlernäs ett riktigt snygg mål som kom att bli avgörande. KIF hade svårt att få igång sin offensiv mot ett bra defensivt spelade Piteå. Under andra halvlek kunde dessutom gästerna enkelt vinna tillbaka bollarna från KIF.

Mot slutet av matchen fick dock hemmalaget en bra målchans som resulterade i en misstänkt hands. Men domaren släppte och valde att visa ut tränaren Martin Skogman efter protest. Efter matchen fick även KIF:s andra tränare Stefan Ärnsved rött kort när denne ventilerade sina åsikter till domaren.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs