World Global IPTV

GoGreen återkallar Sesamfrön – kan innehålla Etylenoxid

GoGreen återkallar två produkter, Skalat Sesamfrö och Oskalat Sesamfrö. Detta efter att de kan innehålla bekämpningsmedlet Etylenoxid.

· Publicerad: 20 november 2020 · 15.30.
Foto: GoGreen

Livsmedelsföretaget GoGreen kunde under fredagen meddela att de återkallar två produkter. Detta efter att det kan finnas spår av bekämpningsmedlet Etylenoxid. Detta medlet är inte tillåtet för livsmedelsproduktion inom EU.

Produkterna det handlar om är GoGreen Skalat Sesamfrö 350g samt GoGreen Oskalat Sesamfrö 350g. Återkallelsen görs då analyssvar visat att ett par partier kan innehålla rester av bekämpningsmedlet. Man väljer att återkalla alla förpackningar som finns ute på marknaden, skriver företaget på sin hemsida.

Annons ▾

Beklagar det som har inträffat

GoGreen beklagar det inträffat och uppmanar konsumenter som har köpt produkterna att kontakta GoGreen:s konsumentkontakt via telefon eller via mejl. Kontaktuppgifter finns på deras hemsida.

Etylenoxid eller Etenoxid är en industrikemikalie som främst använd som en komponent i vissa bekämpningsmedel. Etylenoxid beskrivs som en färglös brandfarlig gas med svagt sötaktig lukt.

I ren form är Etylenoxid giftig vid inandning och kan bidra till huvudvärk och yrsel. Men gasen förvaras vanligtvis i vätskeform, nedkyld och under tryck.

FIKK - För att alla behövs